OBROVSKÁ TRAGÉDIA V JASNEJ! Lyžiarka podľahla vážnym zraneniam
23 | 01 | 2024 I Diana Zaťková

Obrovské nešťastie sa stalo v pondelok 22. januára na severnej strane Chopka. Mimo zjazdovky našli ťažko zranenú lyžiarku. Po transportovaní do nemocnice však, žiaľ, zraneniam podľahla.

Ako informujú noviny.sk, k udalosti došlo v lokalite Konský grúň. Stalo sa tak po tom, čo horskí záchranári v spolupráci so skipatrolou rozhodli o uzatvorení najvyššie položených zjazdoviek z Chopka na sever.

Dôvodom boli náhle sa zhoršujúce podmienky. “Podmienky na zjazdovke, ktorá bola pri rannej inšpekcii zjazdná, sa v priebehu dvoch hodín zmenili. Vietor zosilnel na viac ako 80 kilometrov za hodinu, čo komplikovalo bezpečnú jazdu,” priblížil Galajda.

Privolaní horskí záchranári ťažko zranenej žene poskytli prvú pomoc a zabezpečili letecký transport do nemocnice, kde podľa dostupných informácií zraneniam podľahla. Informoval Marián Galajda zo spoločnosti, ktorá je prevádzkovateľom strediska.

AUTENTICKÉ VIDEO! HRÔZA, ktorú prežili záchranári v Tatrách!
Autentické video, ktoré zachytáva skupinu HZS vo Vysokých Tatrách, vo Veľkej studenej doline je plné drámy. Skupina záchranárov sa rozhodla zdolať Veverkov ľadopád, keď sa spustila lavína a zasypala ich. Keď záchranári zistili, že sa na nich rúti... Čítať ďalej
23 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik