NEBEZPEČNÁ VÍCHRICA Jitka MIERI NA SLOVENSKO
23 | 01 | 2024 I Gabriela Fedičová/TASR

Na Európu čoskoro udrie nebezpečná víchrica, ktorá dostala meno Jitka. Vystrieda tak víchricu Isha, ktorá sa len pred niekoľkými dňa prehnala Veľkou Britániou a po ktorej škody ešte stále nie sú úplne odstránené. Jitka, ktorej meno dali v Nemecku, podľa predpovedí dorazí aj na Slovensko.

V Nemecku očakávajú, že nárazy vetra v stredu v ranných hodinách presiahnu rýchlosť 100 km/h. Najmä vo vnútrozemí severného Nemecka a na pobreží sú možné prudké nárazy vetra s rýchlosťou až 120 km/h a horách sa očakávajú poryvy o sile orkánu, informuje portál dnes24.sk.

„Víchrica JITKA následne dorazí aj na Slovensko, kde taktiež prinesie silný vietor. Veterno bude už v stredu na horách a na juhozápadnom Slovensku, kde vietor počas noci zo stredy na štvrtok môže priniesť nárazy do 100 km/h,“ dodáva iMeteo.

Prudký vietor sa podľa predpovedí očakáva najmä na západnom Slovensku a na severe Slovenska a pripraviť sa na neho treba nielen v stredu, ale aj vo štvrtok.

"Silný vietor môže páchať škody najmä na elektrických vedeniach a môže lámať a vyvracať stromy. Situáciu ohľadom vetra tak netreba podceňovať, vietor môže byť totiž veľmi nebezpečný," varuje portál dnes24.sk.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik