Milan Uhrík: Nie, vážení progresívci, takto to fungovať nemôže
23 | 01 | 2024 I Gabriela Fedičová

K odvolávaniu ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (SNS) sa na sociálnej sieti vyjadril Milan Uhrík (Republika). Smeje sa tým, ktorí chcú vládu odvolávať cez internet.

Z novinárov sa podľa Milana Uhríka stali politici.

Europoslanec Uhrík sa k odvolávaniu ministerky Šimkovičovej vyjadril na sociálnej sieti naozaj rázne.

"Veru, nikto nebude ministrom. A viete čo, zrušme rovno voľby! Však načo nám budú? Nech sa dostane do vlády ktokoľvek, tak tí druhí začnú okamžite spisovať internetovú petíciu a dotyčného ministra odvolajú cez Facebook. Nebude to nádhera? 100-tisíc podpisov či lajkov na odvolanie nájde vždy každá opozícia," píše Uhrík, podľa ktorého to takto fungovať nemôže.

"O vláde rozhodujú VŠETCI voliči vo voľbách. Nie novinári a malé percento voličov PS, ktoré podpíše petíciu na internete," vysvetľuje ďalej.

Europoslanec Uhrík tiež zdôrazňuje, že tak, ako sme museli rešpektovať a vydržať Matoviča s Hegerom, tak vy musíte teraz rešpektovať Šimkovičovú s Kotlárom.

"Áno, aj my sme chceli vtedajšiu vládu neschopákov odvolať. Ale nie cez internet. Poctivo a prácne sme zbierali na uliciach 📋 petičné hárky na referendum o predčasných voľbách. To ľudové refrendum, ktoré ste napokon sabotovali! Lebo vraj právo poslancov na štvorročný plat je nadradené právu občanov na vyslovenie nedôvery vláde. Pamätáte sa..,? " Pýta sa Uhrík.

"Takže kľud," odkazuje všetkým.

"Áno, kontrolujme politikov vo vláde a kľudne ich za chybné kroky aj kritizujme. Ale to čo predvádza mainstream nemá s objektivitou nič spoločné. Z novinárov sú už otvorene politici. A z masmédií tlačové orgány dúhových strán," konštatuje v závere príspevku na sociálnej sieti.

Veľká Británia: PORAZÍME Rusko!
Britský veľvyslanec: Sme pripravení poraziť Rusko našimi zbraňami. Britský veľvyslanec v Kyjeve Martin Harris odpovedal, či má Ukrajina súhlas Londýna zasiahnuť Rusko britskými zbraňami. Majú chuť na vojnu Británia je, podľa veľvyslanca,... Čítať ďalej
23 | 01 | 2024 | Milan Laca

MK SR V PROTIÚTOKU: Petícia na odvolanie Šimkovičovej JE ZMANIPULOVANÁ!

Ministerstvo kultúry (MK) SR podalo na Generálnu prokuratúru SR trestné oznámenie v súvislosti s petíciou na odstúpenie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (nominantka SNS). Dôvodom je podozrenie z manipulácie, falšovania identity i počtu signatárov elektronickej petície.

Ministerstvo, zastúpené generálnym tajomníkom služobného úradu MK Lukášom Machalom, má podozrenie na podvodné konanie rôznymi spôsobmi.

"Čísla a podpisy v petícii nereprezentujú vo všetkých prípadoch skutočne overené fyzické osoby. Čísla hlasujúcich kontinuálne narastajú lineárnym spôsobom, aj počas nočných hodín. Počet neidentifikovaných hlasujúcich a duplicitných adries hlasujúcich je rádovo v tisícoch," uviedol rezort ako argument pre podanie trestného oznámenia pre podozrenie na "poškodzovanie cudzích práv, na neoprávnené nakladanie s osobnými údajmi, neoprávnený prístup do počítačového systému, manipuláciu s hlasovaním, marenie alebo sťažovanie plnenia dôležitej úlohy štátneho orgánu".

Otvorená výzva na odstúpenie ministerky kultúry má do pondelkového popoludnia vyše 150.000 podpisov. Iniciátori výzvy vyčítajú ministerke autokratický spôsob vedenia rezortu, nezáujem o odbornú diskusiu a kroky, ktoré sú v rozpore s prijatou stratégiou kultúry a kreatívneho priemyslu. Rovnako poukazujú i na diskriminačné a zavádzajúce vyhlásenia, prednesené prostredníctvom oficiálnych komunikačných kanálov ministerstva.

TOTO sa im páčiť nebude! Exminister školstva má odkaz pre mediálne a aktivistické kruhy
Juraj Draxler, exminister školstva sa vo svojom nedávnom príspevku na Facebooku vyjadril k mediálnym a aktivistickým kruhom a "hrdinom" z kaviarní, ktorí sa štartujú s jointom v ústach a mobilmi v rukách, aby si mohli hystericky zakričať v dave. ... Čítať ďalej
23 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik