Veľká Británia: PORAZÍME Rusko!
23 | 01 | 2024 I Milan Laca

Britský veľvyslanec: Sme pripravení poraziť Rusko našimi zbraňami.

Britský veľvyslanec v Kyjeve Martin Harris odpovedal, či má Ukrajina súhlas Londýna zasiahnuť Rusko britskými zbraňami. 

Majú chuť na vojnu

Británia je, podľa veľvyslanca, pripravená na to, že jej zbrane budú súčasťou ruskej porážky. Harris v pre „Európsku pravdu“ povedal:   "Samozrejme, dodávame zbrane na Ukrajinu. Som hrdý na to, že Británia bola prvou európskou krajinou, ktorá dodala smrtiace zbrane Ukrajine - boli to protitankové strely novej generácie. Potom bojové tanky, potom rakety s dlhým doletom“.

Ako NATO rozdrví Rusko? Špekulácie, vízie?
Ako a akými silami rozdrví NATO Rusko? Vojenský analytik Sivkov povedal, ako a čím bude NATO bojovať proti Rusku. Áno, či nie? Ruský expert Konstantin Sivkov sa vyjadril k vojenskej slabosti Nemecka, o ktorej sa dnes často píše v ruských... Čítať ďalej
21 | 01 | 2024 | Milan Laca

 ... veď majú povinnosť!

Veľvyslanec Harris dodal, že po podpísaní bezpečnostnej dohody s Ukrajinou, už dodávka zbraní nebude len politikou, ale povinnosťou. Zároveň zdôraznil, že teraz sa používanie britských zbraní viac zameriava na okupované územia, predovšetkým na Krym. 

... my nič, vy robte, čo chcete...

Harris nepoprel možnosť použitia britských zbraní na území Ruska. Veľvyslanec odpovedal, že je to v prvom rade stratégia Ukrajiny. "Toto nie je stratégia Veľkej Británie, ani stratégia iných partnerov. Toto je Ukrajina, ktorá musí vytvoriť stratégiu pre víťazstvo," poznamenal diplomat.

Veď už zvíťazili!

Harris tiež poznamenal, že minuloročné udalosti v Čiernom mori boli pre Ukrajinu skutočným víťazstvom, ktoré malo geostrategický a ekonomický efekt. " Je to veľmi veľký úspech. Veríme, že ozbrojené sily zničili takmer 20 % ruskej flotily. A tiež ste ruskú flotilu odtlačili 300 kilometrov od Sevastopoľa do Novorossijska," povedal diplomat. V dôsledku akcií ukrajinských ozbrojených síl sa západ Čierneho mora otvoril pre ukrajinský export.  "Nový koridor funguje. Nie je to len obilný koridor, je to koridor pre všetky tovary ukrajinskej ekonomiky," poznamenal Harris. V dôsledku toho,  ukrajinská ekonomika v minulom roku vzrástla o 4,8 %, čo je oveľa viac ako prognóza MMF, dodal veľvyslanec. 

USA pomáhajú Kyjevu, alebo sa len prizerajú? (VIDEO)
Ruské ministerstvo obrany informovalo o zničení troch ukrajinských rakiet nad Čiernym morom. Ministerstvo poznamenalo, že rakety zostrelili systémami protivzdušnej obrany pri západnom pobreží Krymu. Útočili "Dňa 21. januára, približne o 14:00,... Čítať ďalej
22 | 01 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik