Raši: Progresívne Slovensko nemá Slovensku čo ponúknuť
22 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) Richard Raši (Hlas-SD) hovorí, že jedinou náplňou Progresívneho Slovenska je hľadanie hlúpych senzácií, na ktorých stavajú svoju oponentúru voči ešte ani nenavrhnutým zmenám v zákonoch. Presne to sa podľa Rašiho deje aktuálne pri zmenách v zákone o verejnom obstarávaní. Minister na Facebooku pripomína, že úprava tohto zákona sa ešte len pripravuje.

„Progresívne Slovensko nemá Slovensku čo ponúknuť, preto robí senzáciu aj zo zákona o verejnom obstarávaní, ktorý sa ešte len pripravuje. Cieľom tohto zákona, ktorý predstavíme v najbližších týždňoch, je uvoľniť ruky starostom a primátorom, aby sa nestávalo, že napríklad na východnom Slovensku robí bežné rekonštrukcie školy bratislavská firma. Zákon dodrží všetky limity, ktoré stanovila Európska komisia a umožní obstarávateľom, aby efektívne obstarávali, tak, ako strana Hlas sľubovala v predvolebnej kampani. Zákon tiež pôjde do medzirezortného pripomienkového konania, pretože Hlas pred voľbami sľúbil, že žiadne rozhodnutie nebude robiť bez diskusie. PS z tejto témy len vytĺka politický kapitál a nemá o návrhu zákona ani dostatočné informácie. Celý návrh zákona o VO, ktorý systém obstarávania výrazne zefektívni, predstavíme na tlačovej konferencii,“ sľubuje na sociálnej sieti Richard Raši.

SMERÁK GEDRA: Nie sme politickí alibisti, ktorí za seba nechajú riadiť štát mimovládkami(VIDEO)
Vedúci Úradu vlády Juraj Gedra (Smer-SSD) vysvetľuje potrebu zmeniť zákon o verejnom obstarávaní na príklade kaštieľa v Rusovciach. Tamojší kaštieľ, ktorý je v majetku Úradu vlády, je dokonalým príkladom toho, aké dôležité je odstavenie... Čítať ďalej
15 | 12 | 2023 | Eka Balašková

Zmeny, ktoré je potrebné v zákone o verejnom obstarávaní vykonať, avizoval už v polovici decembra vedúci Úradu vlády Juraj Gedra (Smer-SSD). Ako príklad použil kaštieľ v Rusovciach – majetok Úradu vlády. Gedra vo videu vysvetlil absurdné dôvody, kvôli ktorým sa nedá zrealizovať rekonštrukcia kaštieľa v Rusovciach.

Zákon, ktorý má pomáhať šetriť, tak rekonštrukciu predraží o viac, ako štvrtinu a ťahá sa už niekoľko rokov. Gedra avizoval zmenu aj tohto zákona.

MK SR V PROTIÚTOKU: Petícia na odvolanie Šimkovičovej JE ZMANIPULOVANÁ!
Ministerstvo kultúry (MK) SR podalo na Generálnu prokuratúru SR trestné oznámenie v súvislosti s petíciou na odstúpenie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (nominantka SNS). Dôvodom je podozrenie z manipulácie, falšovania identity i počtu... Čítať ďalej
22 | 01 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik