PUTIN ZÚRI! Tajomstvá skryté za nedeľným útokom Ukrajincov na ruských civilistov a deti vychádzajú na povrch (FOTO)
22 | 01 | 2024 I Diana Zaťková

Zhoda náhod, zlosť, alebo plán!? Prečo Zelenskyj vždy po návrate z neúspešného vyjednávania na Západe necháva v dobe dopravnej a nákupnej špičky ostreľovať centrá ruských miest, len aby pozabíjal čo najviac nevinných obetí vojny, ktorú odmieta ukončiť pri diplomatickom stole!

Bombardujú vlastných civilistov a deti!

V nedeľu 21. januára Putin zase besnil, pretože kyjevská "soldatska" opäť "západnou muníciou" vraždila nevinných ruských aj ukrajinských civilistov!

Po decembrovom masovom zabíjaní ruských mamičiek a detí "slovenskými raketami" uprostred Belgorodu, ku ktorému došlo pri popoludňajšej dopravnej a nákupnej špičke, včera Ukrajinci pre zmenu pri dopoludňajšej nákupnej špičke znovu udreli zakázanými kazetovými granátmi 155mm na trhovisko uprostred mesta.

Na trhovisko bolo zacielených neuveriteľných 12 podľa Rusov aj kazetových granátov 155mm! Každý jeden granát sa po dopade rozprskne na tisíce črepín s celkovou váhou 36kg! Ďalších 11 kg výbušniny predtým exploduje. Kráter môže mať rozmery až 5 metrov! 

Ukrajinci strieľali z  Kurachova do Kirovskej štvrti Donecka, čo je 29 km. Jediná ukrajinská húfnica kalibru 155mm, ktorá tak ďaleko dostrelí, okrem moderných západných,  je 2S22 Bohdana vyrábaná v spolupráci so SR

Ukrajinský útok na civilné ciele - 25 obetí!
Doneck sa dostal pod jedno z najsilnejších ostreľovaní od začiatku konfliktu. Počet obetí ukrajinského ostreľovania mesta a zvýšil na 25, ďaľších 20 ľudí bolo zranených. Útok Cieľom delostreleckého útoku bol trh v štvrti Tekstiľščiki. Podľa... Čítať ďalej
21 | 01 | 2024 | Milan Laca

Brutalitou je otrasená už aj OSN

Brutalitou včerajšieho kyjevského útoku na de iure podľa platných ukrajinských zákonov svojich vlastných občanov bola dokonca otrasená už aj OSN, a  jej generálny tajomník hneď večer útok soldatskej dôrazne odsúdil!  V Donecku bolo zakázanou muníciou  povraždených podľa dnešných amerických nočných hlásení najmenej 27 ľudí a ďalších 20, vrátane detí, leží v nemocniciach s vážnymi zraneniami. 

Rozzúrený moskovský líder nechal ihneď na dnes zvolať Bezpečnostnú radu OSN! Doneck je pod každodenným ostreľovaním, pri ktorom  takmer denne nejaký ten občan zahynie. Včerajší útok bol však výnimočný tým, že mieril na trhovisko pri dopoludňajšej nákupnej špičke!

Je mimoriadne alarmujúce, že v čase včerajšieho ostreľovania trhoviska v Donecku, vojská soldatskej utekali pred útokom ruských výsadkárov z východnej polovice obce Heorhyivka,  ktorá sa nachádza 10 km východne od Kurachova, odkiaľ Ukrajinci strieľali na trhovisko!  Dedina Heorhyivka,  v ktorej Rusi úspešne útočili, sa pritom nachádza na priamke dráhy letu granátov z Kurachova na trhovisko v Donecku. Kto slúžil u delostrelcov vie, že zelenáči dokážu umiestniť granát aj 1km od cieľa, opilci aj 10 km, ale 20 km mimo cieľa autor článku - Michael Svätoš - za tri roky svojej služby u 47. delostreleckého pluku ani nevidel, a ani o tom nepočul, že by sa to niekedy nejakému vyhlásenému idiotovi podarilo. Je tak jasné, že delostrelci Soldatskej granáty 155mm, ktorých je nedostatok, úmyselne nestrieľali na útočiace ruské vojská, ale úmyselne s nimi vraždili nakupujúcich ruských civilistov!

 

Na mape dole - Červená šípka - úspešný ranný útok moskovských jednotiek. Farebná šípka - pravdepodobná dráha striel 155mm z Kurachova na trhovisko, ktoré boli vypálené v čase ruského ranného útoku! Ukazuje sa tak, že Zelenského soldatska radšej strieľa mimoriadne drahé a nedostatkové západné granáty 155mm na nevinných civilistov a ich deti, než aby s nimi likvidovala útočiacich ruských vojakov!

Akonáhle porovnáme posledné neúspešné výlety Zelenského za svojimi západnými ochrancami do časovej osi s barbarským vraždením ruských civilistov a detí ukrajinským delostrelectvom, dostaneme zaujímavý výsledok, ktorý môže napovedať - Buď: Že Zelenskyj sa mstí nevinným ľuďom za svoje politické neúspechy - A/alebo niekto na rokovaniach dôrazne odporúča, aby vraždil ruských civilistov, a vyprovokoval tak Putina k ďalšej eskalácii konfliktu, bez ktorej už nedostane žiadnu západnú vojenskú ani finančnú podporu.

  1. Na záver minulého roka utrpel Zelenskyj dve katastrofálne porážky - Najprv bol 12. decembra pozoruhodne nenápadne, a s minimálnou pompou a ceremóniami privítaný v Bielom dome, a po rokovaniach odlietal do Kyjeva so zúfalo prázdnymi rukami! Atmosféra a výsledok jeho návštevy zodpovedali celkovej nálade vo Washingtone, kde už nie je podpora Ukrajiny prioritou. ( Zdroj BBC. ). A potom  14. decembra sa mu v Nemecku dostalo  od pohlavárov NATO, len uznalého poklepania na ramená, a od politikov, len uistenia, že raz nastane doba, kedy Ukrajina vstúpi do EÚ, ktoré je myslené asi tak rovnako vážne, ako niekdajšie uistenie Američanov Gorbačovovi, že sa NATO nebude rozširovať na Západ o bývalé krajiny východného bloku!
  2. Dňa 30. decembra 2023 Ukrajina ostreľovala stred ruského mesta Belgorod v čase, keď sa tam obvykle nachádza, čo najviac matiek s deťmi! Bolo zabitých 25 mužov, žien a detí a 108 zranených. V strede Belgorodu nie sú žiadne vojenské ani priemyselné objekty!

Jediná ukrajinská húfnica, ktorá dostrelí cez 30 km  je 2S22 Bohdana na českom podvozku Tatra!  Existuje aj variant na ukrajinskom podvozku.

  1. Dňa 16. januára 2024 zamieril Zelenskyj na zhromaždenie elity sveta do Davosu. A opäť utrpel tri zdrvujúce porážky. Najprv mu americká miliardárka Penny Pritzkerová, ktorú za ním vyslal Biden,  vysvetlila novú zásadu americkej politiky,  podľa ktorej sú už len americké súkromné ​​investície považované za jedinú možnú formu podpory Ukrajiny, pretože miliardy dolárov z amerických štátnych zdrojov, ktoré do krajiny prúdili od začiatku ruskej invázie, sa stali aktuálnou horúcou volebnou politickou témou, a príliš veľa republikánov a voličov ich vidí len ako zbytočné vyhadzovanie amerických verejných peňazí. Potom mu hlava sane amerických bankárov a investorov  Jamie Dimon na súkromnom vypočutí oznámila že miliardári do Ukrajiny investovať budú, pretože je tam vzdelaný a lacný ľud, ale až budú tieto investície bez rizika  = až bude mier! A nakoniec, keď Zelenskyj skúsil v Davose verejne kontaktovať Číňanov, ktorých zastupoval na dôverných rokovaniach s partiou amerických bankárov Jamie Dimona samotný osobný dôverník prezidenta Xi,  zožal tú najvyššiu možnú diplomatickú potupu, a na ohlásené stretnutie žiadny Číňan neprišiel  = Číňania, bankári aj v Davose, tak hovoria “po lopate”- vysvetlili Zelenskému, že (1) Vojna skončí mierovou konferenciou, že (2) Na mierovej konferencii sa nebudú prejednávať žiadne súčasné mierové návrhy Ukrajiny, že (3) Ukrajina odstúpi svoje územie podľa “rozumných” Putinových požiadaviek.
  2. Dňa 21. januára 2024 Zeleného soldatska opäť zacielila západné zbrane do stredu veľkého mesta na trhovisko, aby pozabíjala veľa otcov a mamičiek s deťmi = Jediná cesta, ako môže Zelenskyj udržať vojnu v chode a dostávať americké štátne miliardy spočíva vo vyprovokovaní Putina k razantnej eskalácii vojny! Aby vojnu na Ukrajine mohli západné médiá zase predávať svojim občanom a voličom rovnako úspešne, ako tomu bolo v prvej polovici roku 2022!

ZDROJ: cz24.news

Čína v Davose hlboko urazila Zelenského 
Ukrajinskí lídri sa netajili, že sa chcú tento týždeň stretnúť s čínskymi predstaviteľmi vo Švajčiarsku, ale prezident Volodymyr Zelenskyj zamieril z Davosu domov s dlhým nosom. Peking dal tak Ukrajine jasne najavo, že naďalej stojí na strane... Čítať ďalej
18 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik