MK SR V PROTIÚTOKU: Petícia na odvolanie Šimkovičovej JE ZMANIPULOVANÁ!
22 | 01 | 2024 I Diana Zaťková/TASR

Ministerstvo kultúry (MK) SR podalo na Generálnu prokuratúru SR trestné oznámenie v súvislosti s petíciou na odstúpenie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (nominantka SNS). Dôvodom je podozrenie z manipulácie, falšovania identity i počtu signatárov elektronickej petície.

Ministerstvo, zastúpené generálnym tajomníkom služobného úradu MK Lukášom Machalom, má podozrenie na podvodné konanie rôznymi spôsobmi.

"Čísla a podpisy v petícii nereprezentujú vo všetkých prípadoch skutočne overené fyzické osoby. Čísla hlasujúcich kontinuálne narastajú lineárnym spôsobom, aj počas nočných hodín. Počet neidentifikovaných hlasujúcich a duplicitných adries hlasujúcich je rádovo v tisícoch," uviedol rezort ako argument pre podanie trestného oznámenia pre podozrenie na "poškodzovanie cudzích práv, na neoprávnené nakladanie s osobnými údajmi, neoprávnený prístup do počítačového systému, manipuláciu s hlasovaním, marenie alebo sťažovanie plnenia dôležitej úlohy štátneho orgánu".

Otvorená výzva na odstúpenie ministerky kultúry má do pondelkového popoludnia vyše 150.000 podpisov. Iniciátori výzvy vyčítajú ministerke autokratický spôsob vedenia rezortu, nezáujem o odbornú diskusiu a kroky, ktoré sú v rozpore s prijatou stratégiou kultúry a kreatívneho priemyslu. Rovnako poukazujú i na diskriminačné a zavádzajúce vyhlásenia, prednesené prostredníctvom oficiálnych komunikačných kanálov ministerstva.

Ministerka Šimkovičová sa ZABÁVA, Nvotovej je DO PLAČU! PREČO? (FOTO)
Ministerka kultúry Martina Šimkovičová (SNS), čelí už niekoľko dní tlaku progresívcov, liberálnej kaviarničky a ďalších. Tlak neutícha a ministerka prednedávnom reagovala aj na otvorenú výzvu na odstúpenie z postu ministerky kultúry. Medzi podpismi... Čítať ďalej
22 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik