Ministerka Šimkovičová sa ZABÁVA, Nvotovej je DO PLAČU! PREČO? (FOTO)
22 | 01 | 2024 I Gabriela Fedičová

Ministerka kultúry Martina Šimkovičová (SNS), čelí už niekoľko dní tlaku progresívcov, liberálnej kaviarničky a ďalších. Tlak neutícha a ministerka prednedávnom reagovala aj na otvorenú výzvu na odstúpenie z postu ministerky kultúry. Medzi podpismi sa ocitlo aj meno "Pamela Anderson," na ktorom sa ministerka otvorene pobavila. Kým sa Šimkovičová bavila na sociálnej sieti, speváčka Dorota Nvotová, ktorá kandidovala za stranu Demokrati, doslova nič nepochopila a začala verejne vyplakávať.

Otvorenú výzvu na odstúpenie Martiny Šimkovičovej (nominantka SNS) z postu ministerky kultúry už podpísalo vyše 142.000 ľudí. Ministerka podľa stanoviska berie petíciu na vedomie a rešpektuje názor ľudí.

"Iniciátori a iniciátorky výzvy poukazujú na Šimkovičovej autoritárske praktiky pri vedení rezortu, netransparentnosť rozhodovacích procesov, absenciu diskusie s odbornou verejnosťou, ako i dátových analýz či chýbajúcu víziu, ku ktorej by mali jednotlivé kroky ministerstva viesť," priblížili. Šimkovičová podľa nich vytvára falošné rozpory medzi tzv. "tradičnou" a "súčasnou" kultúrou, čím sa snaží prekryť vlastnú neschopnosť riešiť systémové problémy rezortu.

"Pani ministerka berie petíciu na vedomie a rešpektuje názor ľudí. Sme v demokracii a každý má právo na svoj názor, aj na spisovanie petície," uviedol v reakcii pre TASR hovorca Ministerstva kultúry SR Pavol Čorba.

Šimkovičová reaguje na otvorenú výzvu, aby odstúpila
Otvorenú výzvu na odstúpenie Martiny Šimkovičovej (nominantka SNS) z postu ministerky kultúry už podpísalo vyše 80.000 ľudí. TASR o tom informovali z petičného výboru. Ministerka podľa stanoviska berie petíciu na vedomie a rešpektuje názor... Čítať ďalej
19 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Ministerka sa verejne na sociálnej sieti pobavila na jednom z mien, ktoré sa ocitli na zozname podpisov

"Pamela Anderson, toto si mi prečo urobila, veď sme boli kamarátky:-)))))))). Asi zabudla. Tu vám už nikto nič negarantuje. Priatelia, humor si nenechajte vziať v žiadnej životnej situácii," uviedla Šimkovičová na sociálnej sieti a pripojila aj fotografiu, na ktorej pózuje s herečkou Pamelou Anderson.

Foto: Facebook: Martina Šimkovičová

Dorota Nvotová už zjavne stráca humor a na sociálnej sieti doslova začala verejne vyplakávať

Nvotová na vtipný status ministerky Šimkovičovej reagovala takmer okamžite. Tvrdí, že ministerka lustruje tých, ktorí sa pod výzvu podpísali.

"Tak a už si nás ministerka pekne jedného po druhom lustruje. Našťastie to je naozaj dlhý zoznam, pochválila sa nám koho všetkého pozná, počkať, moment... to bude asi iba kybernetický útok…. Myslíte, že pôjde zajtra normálne do roboty? Alebo bude akúmať skrz naskrz petíciu či nenájde aj Georga Clooney-ho? Nuž pani ministerka, keď ste sa Rusku zapredali, petíciu proti vám podpisujú aj americké celebrity!" Necháva Martine Šimkovičovej odkaz na sociálnej sieti.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik