MIMORIADNE TU vo veľkom VYKRÁDAJÚ domy! Viaceré obce VARUJÚ
22 | 01 | 2024 I Diana Zaťková

Dávajte si veľký pozor na zabezpečenie svojich nehnuteľností. V okresoch Lučenec a Poltár upozorňujú obce na vykrádanie rodinných domov. Nie je vylúčené, že zlodeji budú kradnúť aj na iných územiach na Slovensku, informujú regiony.sk. 

Viaceré obce lučenského a poltárskeho okresu na svojich stránkach na Facebooku upozorňujú na zvýšený výskyt zlodejov. Takýto oznam uverejnili napríklad obce Vidiná, Panické Dravce, Jelšovec, Ľuboreč, Mučín, Lipovany, Pleš, Podrečany či Tuhár.

“Obvodné oddelenia policajného zboru v Lučenci požiadalo obce o súčinnosť, nakoľko sa v okresoch Lučenec a Poltár rozmohlo vykrádanie nehnuteľností. Touto cestou vás prosíme o všímavosť a obozretnosť. Zároveň Vás prosíme o zabezpečenie svojich nehnuteľností, aby ste zlodejom neuľahčovali vstup do nehnuteľností,” píše sa v ozname, ktoré zdieľali obce na Facebooku.

“Nakoľko bol zaznamenaný prípad krádeže vecí z neuzamknutých obydlí v územnom obvode Okresného riaditeľstva PZ Lučenec, v rámci predchádzania možnému nárastu takýchto prípadov boli zo strany policajtov Okresného riaditeľstva PZ Lučenec preventívne upovedomení starostovia obcí na vyskytujúce sa prípady krádeží vecí z neuzamknutých obydlí,” uviedla pre Regióny.sk Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici.

Ľudia pod príspevkami reagovali, že vo viacerých lokalitách videli hlavne auto s holandskými značkami. “Dopíšte tam holandské značky! Toto auto obstávalo kamarátovi pred domom a sledovalo,” poznamenal Michal. “To Holandské bolo v Kalinove a tiež sledovali domy,” doplnila ho Andrea.

Ak niekam odchádzate z domu, riadne si svoju nehnuteľnosť zabezpečte. Odporúčame aj nainštalovať bezpečnostné kamery, ktoré by v prípade krádeže mohli pomôcť k dolapeniu vinníkov.

ALTUÁLNE ŤAŽKÁ NEHODA Na mieste sú ZÁCHRANÁRI aj HASIČI! Cesta je NEPREJAZDNÁ (FOTO)
Pred Bystranmi smerom zo Spišskej Novej Vsi sa stala dopravná nehoda, pri ktorej skončilo auto v priekope. Informuje zoznam.sk s odvolaním sa na Zelenú vlnu RTVS. Na mieste sú už aj záchranári a hasiči. Vodiči úsek hlásia ako neprejazdný, obísť to... Čítať ďalej
22 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik