JE TO JASNÉ! Trumpovi odpadol súper a strhla sa mela
22 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Z boja o post kandidáta Republikánskej strany na prezidenta vypadol ďalší účastník, floridský guvernér Ron DeSantis. Zároveň podporil Donalda Trumpa, ktorý v Iowe získal cez 50 percent hlasov. A podľa prieskumu denníka Washington Post to tak bude aj v štáte New Hampshire. Trumpovi tak zostáva jedna súperka, u ktorej sa podľa moderátora Tuckera Carlsona demokrati želajú, aby nomináciu vyhrala, informuje portál Parlamentní listy.cz

Voľba kandidáta pre americkú Republikánsku stranu (tzv. primárky – pozn. red.) ešte ani poriadne nezačala a už v podstate končí. Guvernér Floridy Ron DeSantis podľa Parlamentných listov oznámil, že svoju kampaň za zvolenie za prezidenta končí a jeho podporovatelia majú voliť Donalda Trumpa. Trump mu za to poďakoval.

Je možné, že DeSantis zistil, ako dopadnú výsledky v štáte New Hampshire. Podľa dotazníka denníka Washington Post tam taktiež s prehľadom vedie Donald Trump s 52 percentami. Na druhom mieste sa s 34 percentami umiestnila bývalá veľvyslankyňa v OSN Nikky Haleyová. DeSantis by bol s ôsmimi percentami tretí.

Haleyovú by najviac volili tí, ktorí sa registrovali na voľbu, ale neuviedli stranu, potom absolventi univerzít, liberáli, zástancovia interrupcií a tí, ktorí si myslia, že Joe Biden v minulých voľbách vyhral férovo. Pred tým, aké budú výsledky v štáte New Hampshire, už varoval komentátor a moderátor Tucker Carlson, teda že demokrati sa budú snažiť pretlačiť Haleyovú ako kandidátku, hoci ju v podstate nikto nechce.

Za to, že z pretekov odstúpil, sa DeSantisovi dostalo uznanie nielen od Trumpa.

„Rešpektujem veľmi Rona DeSantisa. Legitimizoval Trumpa ako voľbu pre republikánov, hoci sa nedá povedať, že by nebolo na výber,“komentoval DeSantisov koniec v kampani autor komiksu Dilbert, Scott Adams. A dodal, že to DeSantis „zahral dobre“ a načrtol možnosť, že by sa guvernér mohol pokúsiť o kandidatúru v roku 2028.

Bidenova nočná mora. Rusi vyhrajú!
Biden povedal kongresmanom, že bez americkej pomoci Ukrajine by Ruská federácia mohla vyhrať v priebehu týždňov. Kľúčoví pomocníci amerického prezidenta Joe Bidena varovali na neverejnom zasadnutí v Kongrese, že bez schválenia dodatočnej vojenskej... Čítať ďalej
21 | 01 | 2024 | Milan Laca

Ozval sa aj spoluzakladateľ konzervatívneho média Daily Wire, Jeremy Boreing. Ten označil DeSantisa za najschopnejšieho guvernéra v Spojených štátoch. Z Floridy urobil štát, ktorý volí republikánov. Má vraj rovnako bojovného ducha ako Trump, ale je tiež schopný efektívne riadiť, čo údajne Trump nie je.

„Ale aby bol prezidentom, musí človek vyhrať nomináciu. DeSantis nevyhral a nemohol vyhrať, pretože republikánski voliči vnímajú Trumpa ako súčasného prezidenta a tieto voľby ako formalitu. Prial by som si, aby to tak nebolo, ale rozumiem tomu, prečo sa tak deje. Trump to dokázal v Iowe a DeSantis správne skladá karty vo svetle tohto dôkazu,“uvádza Boreing. Dodal, že niektorí fanúšikovia MAGA (tj Donalda Trumpa) sú vraj až veľmi zlí na Nikki Haleyovú, bývalú vyslankyňu k OSN a Trumpovmu protikandidátku. Ale dodyčná vraj nebude kandidátkou republikánov a ani by byť nemala. Za týždeň si podľa neho všetci vylížu rany odtrhnuté v primárkach a sústredia sa na porazení ľavice. Objavila sa teória, že Trumpovi pomohla vyhrať všetky obvinenia od amerických súdov. 

Ron DeSantis, foto: TASR/AP

„Ron DeSantis bol úspešnejší, voliteľnejší a konzervatívnejší kandidát, ale nikto nemal šancu proti bývalému prezidentovi, ktorý bol niekoľkokrát nespravodlivo obvinený. Práve preto ho ľavica obvinila. Získali tak svojho vytúženého súpera vo voľbách,“tvrdí napríklad Corey Inganamort, moderátor v rádiu. Názor, že voliť Trumpa vyhovuje ľavici či globalistom, sa potom vyskytol niekoľkokrát. Bude to ťažké, pretože tá vraj urobí všetko pre to, aby Trumpovmu víťazstvu zabránila.

Dvaja európski strašiaci - Donald a Vladimir!
Trumpov návrat sa blíží, Európa sa chveje z vyhliadky, že bude čeliť Putinovi sama. Nemecko je čoraz viac frustrované z toho, ako ďaleko jeho vojenská podpora pre Ukrajinu prevyšuje podporu partnerov z EÚ. Prekvapenie? Drsné víťazstvo Donalda... Čítať ďalej
20 | 01 | 2024 | Milan Laca

„Voľby v roku 2024 budú najťažšími voľbami v modernej americkej histórii. Ľavica urobí všetko, čo je v jej silách, aby zabránila férovému súboju. Nebude potrebné nič iné ako Božia milosť, aby sa republika medzi dneškom a inauguráciou v roku 2025 úplne nerozpadla. Donald Trump je človek s mnohými chybami. Dúfam, že vyhrá vo všetkých päťdesiatich štátoch,“zhrnul Boreing.

Objavila sa teória, že Trumpovi pomohla vyhrať všetky obvinenia od amerických súdov.

Jeden z vedúcich Trumpovej kampane, Jack Posobiec, sa však tejto myšlienke vysmial, pretože priaznivci DeSantisa najskôr tvrdili, že práve to mu pomôže vyhrať, pretože „predsa nikto nebude voliť obžalovaného kandidáta“.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik