EUROPOSLANCI dostávajú slušný žold za „životne dôležité“ záležitosti
24 | 01 | 2024 I Dušan Janek

Okrem toho, že sa poslanci zaoberajú kydaním na vlastné krajiny v rámci „eurosolidrity“, nezabudnú sa venovať aj veciam, bez ktorých by bol náš život chudobným, úbohým a nekultúrnym.

„Včera som sa dozvedel, že môžeme pokojne spávať,“ uviedol Gyimesi György ironicky vo svojom statuse. „Predstavitelia Európskeho parlamentu, aby mali na čo míňať, okrem iného, aj peniaze našich daňových poplatníkov, pripravili a odhlasovali správu za roky 2022 a 2023, v ktorej skúmali situáciu občanov Európskej únie.“

Europoslanci, už ako je u nich peknou tradíciou, vo svojej správe hádžu bahno na Maďarsko, Grécko a Poľsko. Správanie týchto štátov, ktoré nepoklonkujú Európskej únii tak, ako by sa jej páčilo voči „inkluzívnym inštitúciám“ ochraňujúcim práva LGBTI je plná nič nehovoriacej vaty. Niečo podobné, ako príhovor prezidentky Čaputovej v slovenskom parlamente.

Okrem tejto ružovej cukrovej vaty sa však správa europarlamentu nezaoberá relevantnými záležitosťami, ktoré by riešili problémy, ktorých počet v Európskej únii narastá. Ich zdrapy plné univerzálnej pravdy zabudol na nepriaznivú situáciu šíriacu sa v Európe. Netýka sa šíriaceho sa islamského terorizmu, najnovšieho fenoménu západných krajín, násilia voči policajným zložkám, či potrebe boja proti nelegálnej migrácii.

„Sme v situácii, kedy jedno z najvýznamnejších spoločenských nebezpečenstiev predstavujú tí ľavicoví liberálni extrémisti, ktorí dogmatizujú cudzie hodnoty prostredníctvom správ a vnucujú ich ľuďom cez propagandu. Tých, ktorí chcú svoje životy žiť podľa seba, v zmysle vlastných tradícií a hľadieť na svet sedliackym rozumom trestajú vylúčením, ostrakizujú, ohovárajú a umlčiavajú,“ vyjadril sa kategoricky Gyimesi.

Zdravý rozum sa pýta, dokedy sa bude zväčšovať špirála mlčania a prehlbovať „pozitívna diskriminácia väčšiny.“ Dovtedy, kým niekto neklepne po prstoch europoslancov tak, že už nebudú môcť napísať správy tohto razenia, alebo dovtedy, kým ich nenahradia ľudia, ktorí majú záujem pracovať na skutočných problémoch a dostávať svoj nie práve zanedbateľný príjem za plodnú prácu. To je ale aj na voličoch, voliacich do lavíc Európskeho parlamentu prvoplánových politikov, hrajúcich sa na humanistov, no pod ich maskami možno nájsť iba cynické a nenažraté hyeny.  

TOTO sa im páčiť nebude! Exminister školstva má odkaz pre mediálne a aktivistické kruhy
Juraj Draxler, exminister školstva sa vo svojom nedávnom príspevku na Facebooku vyjadril k mediálnym a aktivistickým kruhom a "hrdinom" z kaviarní, ktorí sa štartujú s jointom v ústach a mobilmi v rukách, aby si mohli hystericky zakričať v dave. ... Čítať ďalej
23 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik