HEREDOŠ: Tak, pán Korčok, kto VÁM DAL TÝCH 50 000 NA KAMPAŇ? (VIDEO+GALÉRIA)
22 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Financovanie predvolebnej kampane prezidentských kandidátov býva tradične veľká téma. Je totiž dôležité, aby bolo transparentné a aby nemohli vzniknúť žiadne podozrenia. Aktivista Miroslav Heredoš sa preto bližšie pozrel na financovanie kampane jedného z favorizovaných kandidátov, Ivana Korčoka. Vo videu zverejnil niekoľko mien a firiem už tradične podporujúcich progresívcov. Názov jednej firmy ho však zaujal o čosi viac.

„Ako je možné, že váš kamarát – Andrej Kiska, budúci väzeň a milionár, vám daroval na váš oficiálny transparentný účet iba smiešnych niekoľko tisíc eur. Jeho kamarát, Zálešák – majiteľ firmy NAY sa zmohol na viac. On vám daroval desať tisíc eur,“ vyratúva Heredoš.

„Iná spriatelená dobrá duša – Meško, majiteľ Martinusu, keď mal minulý rok obrat okolo 40 miliónov eur, vám daroval iba smiešnych päť tisíc eur,“ pokračuje aktivista s tým, že týchto darcov doslova „vysmiala“ iná firma.

Filmosa, spol. s r. o. vám poslala na váš transparentný účet dar vo výške päťdesiat tisíc eur. To je neskutočná suma. A títo ľudia vás obdarovali,“ poznamenáva Heredoš.

„Mohli by ste verejnosti vysvetliť, kto sú títo ľudia a čo ich motivovalo, dať vám najvyšší dar zo všetkých darcov? Sú tieto financie čisté? Alebo ich do vašej kampane nalievate vy, vaša rodina, alebo vaši kamaráti?“ -uzatvára Heredoš.

Heredošove tvrdenia si redakcia Hlavného denníka overila priamo na transparentnom účte prezidentského kandidáta.

 
Screen z transparentného účtu prezidentského kandidáta Ivana Korčoka
Screen z transparentného účtu prezidentského kandidáta Ivana Korčoka
Screen z transparentného účtu prezidentského kandidáta Ivana Korčoka
Screen z transparentného účtu prezidentského kandidáta Ivana Korčoka
 
https://www.hlavnydennik.sk/2024/01/21/benova-o-korcokovej-predvolebnej-kampani-klamstvo-za-klamstvo

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik