... ABY VEDEL! Kyjev vysvetľuje Ficovi: RUSI PRÍDU K VÁM!
22 | 01 | 2024 I Milan Laca
Kyjev vysvetlil Ficovi. Ukrajinské Ministerstvo zahraničných vecí reagovalo na predsedu vlády SR, ktorý ponúkol Ukrajine „územný kompromis“.
Ani za nič!

Ministerstvo zahraničných vecí Ukrajiny, v reakcii na "návrh slovenského premiéra Roberta Fica na „územný kompromis“ s Ruskom uviedlo, že to neprichádza do úvahy. Píše sa v komentári predstaviteľa ministerstva zahraničných vecí Ukrajiny Olega Nikolenka k najnovším vyjadreniam slovenského premiéra. "V otázke územnej celistvosti nemôže byť kompromis. Ani Ukrajina, ani Slovensko, ani žiadna iná krajina," povedal Nikolenko.

Ukrajinský útok na civilné ciele - 25 obetí!
Doneck sa dostal pod jedno z najsilnejších ostreľovaní od začiatku konfliktu. Počet obetí ukrajinského ostreľovania mesta a zvýšil na 25, ďaľších 20 ľudí bolo zranených. Útok Cieľom delostreleckého útoku bol trh v štvrti Tekstiľščiki. Podľa... Čítať ďalej
21 | 01 | 2024 | Milan Laca

Veď my vás chránime!

Nikolenko dodal, že Ukrajina a jej partneri sa snažia o odsun Rusov z Krymu, Donbasu a Luganska, aby nešli ďalej - najmä do Košíc, Prešova a ďalších slovenských regiónov. "Povedzme si úprimne: bez bezpečnosti na Ukrajine nebude bezpečnosť ani na Slovensku, ani v celej Európe. Musíme spoločne priblížiť ukrajinské víťazstvo," povedal predstaviteľ ukrajinského ministerstva.

Čo sa im nepáči...

Noviny informujú, že "predseda vlády SR Robert Fico sa plánuje v stredu 24. januára stretnúť s ukrajinským náprotivkom Denisom Šmygalom. V predvečer stretnutia urobil škandalózne vyhlásenia"0:

- Slovenský premiér poznamenal, že na stretnutí so Šmygalom mieni povedať, že urobí všetko pre to, aby zablokoval vstup Ukrajiny do NATO.

- Ukrajinu označil za štát, ktorý je pod „absolútnym vplyvom USA“ a naznačil, že časť svojho územia bude musieť odovzdať Rusku.

- "Musí dôjsť k nejakému kompromisu, ktorý bude veľmi bolestivý pre obe strany. Na čo čakajú? Že Rusi odídu z Krymu, Donbasu a Luganska? To je nereálne," povedal Fico.

- Na tlačovej konferencii s maďarským premiérom Viktorom Orbánom Fico ešte raz  zopakoval svoju predtým vyslovenú tézu, že ruská vojna proti Ukrajine „nemá vojenské riešenie“.

USA pomáhajú Kyjevu, alebo sa len prizerajú? (VIDEO)
Ruské ministerstvo obrany informovalo o zničení troch ukrajinských rakiet nad Čiernym morom. Ministerstvo poznamenalo, že rakety zostrelili systémami protivzdušnej obrany pri západnom pobreží Krymu. Útočili "Dňa 21. januára, približne o 14:00,... Čítať ďalej
22 | 01 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik