USA pomáhajú Kyjevu, alebo sa len prizerajú? (VIDEO)
22 | 01 | 2024 I Milan Laca

Ruské ministerstvo obrany informovalo o zničení troch ukrajinských rakiet nad Čiernym morom.

Ministerstvo poznamenalo, že rakety zostrelili systémami protivzdušnej obrany pri západnom pobreží Krymu.

Útočili

"Dňa 21. januára, približne o 14:00, bol zastavený pokus kyjevského režimu o teroristický útok pomocou leteckých riadených striel proti cieľom na území Ruskej federácie. Systémy protivzdušnej obrany zničili dve ukrajinské rakety nad Čiernym morom, v blízkosti západného pobrežia Krymského polostrova“.

Neskôr ministerstvo obrany informovalo, že ruské systémy protivzdušnej obrany  zostrelili ďalšiu ukrajinskú leteckú raketu nad morom.

Spojené štáty vysvetlili, prečo Západ odkladá dodávky F-16 na Ukrajinu
Západné krajiny odkladajú a je nepravdepodobné, že presunú stíhačky F-16 do Kyjeva, pretože neveria v úspech Ukrajiny v konfrontácii s Ruskom a nechcú plytvať vojenskými zdrojmi. Uviedol to v rozhovore pre RIA Novosti spravodajský dôstojník... Čítať ďalej
20 | 01 | 2024 | Ivan Mihale

Američania sa prizerali? 

Počas ukrajinského pokusu o útok spozorovali neďaleko Krymu americké lietadlo. Stroj, ktorý patrí americkému námorníctvu, križoval podľa údajov portálu Flightradar24 neďaleko západného pobrežia Krymu, počas pokusu o útok. Neznáme lietadlo, ktoré patrí americkému námorníctvu, podľa portálu „krúžilo“ približne 250 km od západného pobrežia Krymu, vo vzdušnom priestore nad čiernomorským pobrežím Rumunska, pri hraniciach s Ukrajinou.

Vtedy ruské ministerstvo Obrany oznámilo zostrelenie dvoch ukrajinských rakiet nad morom, blízko západného pobrežia polostrova.

Ako sledovať vojenské lietadlá?

Odkiaľ prileteli?

Trasa lietadiel amerického námorníctva, zachytená na portáli, sa začína na Sicílii, v oblasti námornej leteckej stanice USA Sigonella. Približne v priebehu 10-15 minút po tom, čo ruské ministerstvo obrany oznámilo zostrelenie ukrajinských rakiet, lietadlo amerického námorníctva zamierilo na juhozápad a preletelo mierne na východ od kurzu, ktorý nabralo zo Sicílie. V oblasti Constance opäť začalo krúžiť.

Postavia na východe "VEĽKÝ európsky múr"? Stále ich máta vojna
Pobaltské krajiny sa rozhodli vybudovať „obrannú líniu“ na hraniciach s Ruskom. Estónsko, Litva a Lotyšsko sa rozhodli vybudovať obrannú líniu na svojich východných hraniciach. Vážne plány... Ako sa píše na webovej stránke estónskeho... Čítať ďalej
20 | 01 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik