Urazili sa, nechcú ho ani vidieť!
21 | 01 | 2024 I Milan Laca

Ukrajinská Rada chce po Ficových protiukrajinských vyhláseniach zrušiť návštevu „vodcu inej krajiny“.

Rada chce zrušiť návštevu pre poburujúce Ficove výroky, píše Ukrajinská Pravda.

Nechceme ho!

Poslanec Najvyššej rady, predseda parlamentného výboru pre zahraničnú politiku a medziparlamentnú spoluprácu Alexander Merežko žiada rozhodnú reakciu na výroky „vodcu iného štátu“, ktorými spochybňuje suverenitu Ukrajiny. Merežko napísal na Facebooku, že štát „musí mať nejaké minimum sebaúcty“.

Bidenova nočná mora. Rusi vyhrajú!
Biden povedal kongresmanom, že bez americkej pomoci Ukrajine by Ruská federácia mohla vyhrať v priebehu týždňov. Kľúčoví pomocníci amerického prezidenta Joe Bidena varovali na neverejnom zasadnutí v Kongrese, že bez schválenia dodatočnej vojenskej... Čítať ďalej
21 | 01 | 2024 | Milan Laca

Hanebné vyhlásenia

"Je absolútne neprijateľné predstierať, že sa nič nedeje, keď vodca iného štátu robí vyhlásenia, ktoré spochybňujú suverenitu štátu. Ide o "červenú čiaru", ktorá si vyžaduje rozhodnú a jednoznačnú reakciu, najmä keď vodca iného štátu robí takéto hanebné vyhlásenia deň pred návštevou štátu, ktorého suverenitu popiera,“ poznamenal Merežko. Dodal, že „v takýchto prípadoch návštevu zrušia a ministerstvo zahraničných vecí urobí zodpovedajúce vyhlásenie, zamerané na ochranu suverenity a cti svojho štátu“.

Trošku sa vykrúca

Merežko zároveň v komentároch pod svojím príspevkom odmietol potvrdiť alebo vyvrátiť, že túto požiadavku formuloval v reakcii na výroky slovenského premiéra a zdôraznil, že ide o jeho „všeobecný postreh ako medzinárodného právnika“.

Čo im nevonia?

Robert Fico deň predtým označil Ukrajinu za štát, ktorý je pod „absolútnym vplyvom USA“ a naznačil, že časť svojho územia bude musieť odovzdať Rusku. Povedal tiež, že počas stretnutia s ukrajinským premiérom Denisom Šmygalom má v úmysle povedať, že urobí všetko pre to, aby vstup Ukrajiny do NATO. Predtým na tlačovej konferencii s maďarským premiérom Viktorom Orbánom ešte raz  zopakoval  svoju tézu, že ruská vojna proti Ukrajine „nemá vojenské riešenie“.

... a tá nehanebnosť!

Neskôr sa uchýlil k nehanebnému opakovaniu ruskej propagandy,  že Západ „zakázal ukrajinskému politickému vedeniu uzavrieť prímerie“ s Ruskom na začiatku rozsiahlej invázie, pretože „veril, že naliatím miliárd a zbraní na Ukrajinu, Ukrajina prinesie raneného ruského medveďa na tanieri", píše Ukrajinská Pravda. 

Ako NATO rozdrví Rusko? Špekulácie, vízie?
Ako a akými silami rozdrví NATO Rusko? Vojenský analytik Sivkov povedal, ako a čím bude NATO bojovať proti Rusku. Áno, či nie? Ruský expert Konstantin Sivkov sa vyjadril k vojenskej slabosti Nemecka, o ktorej sa dnes často píše v ruských... Čítať ďalej
21 | 01 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik