Vlhová už na trati! Zosadí "doma" z trónu Shiffrinovú? (GALÉRIA)
20 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Tento víkend je pre slovenských fanúšikov slalomu a obrovského slalomu veľkým športovým sviatkom – v Demänovskej doline, v Jasnej sa po niekoľkých rokoch predstaví špička týchto športových disciplín. Chýbať nebude ani Petra Vlhová. O obrovskej podpore jej fanúšikov svedčí fakt, že sa schádzali už od skorého rána, aby mohli na trati povzbudiť našu naj – Peťu.

Aktuálna správa!

Petra Vlhová nezvláda nástrahy ťažkej trate! Už vo vrchnej pasáži si zle nabehla do oblúka a snažila sa to zachrániť, lenže stratila rovnováhu, ľahko sa položila na bok a pri snahe o postavenie sa dosť nepríjemne spadla.
Pre Vlhovú prichádzajú kanadské sane. Bohužiaľ, slovenská reprezentantka nie je schopná sa sama postaviť na nohy. Blíži sa aj vrtuľník. Sezóna pre Vlhovú dosť možno dnes skončila...

Vrtulník transportoval našu jazdkyňu do nemocnice.

Obrovské ambície

Vlhovej sa v tejto sezóne darí, jej najväčšou rivalkou je už po niekoľko rokov Mikaela Shiffrinová. Do Jasnej prišla Vlhová ako druhá najlepšia svetová slalomárka. V týchto chvíľach už bojuje na trati v „obráku“ – obrovskom slalome. Poznáme aj jej ďalší program.

Petra Vlhová
Petra Vlhová
TASR
Facebook / Petra Vlhová
Facebook / Miroslav Porubän
Facebook / Miroslav Porubän
Facebook / Miroslav Porubän
Facebook / Miroslav Porubän
Facebook / Miroslav Porubän
Facebook / Miroslav Porubän
Facebook / Miroslav Porubän
Facebook / Miroslav Porubän
Facebook / Miroslav Porubän
Facebook / Miroslav Porubän
Facebook / Miroslav Porubän
Petra Vlhová
Ide jej karta

Sezónu naša najúspešnejšia slalomárka odštartovala pred troma mesiacmi a hneď tretím miestom v „obráku“ (obrovskom slalome. Jej najsilnejšou disciplínou však je slalom. V novembri v USA práve v slalome poskočila na striebornú priečku a začiatkom decembra v Kanade tiež žala úspechy.

V predvianočných pretekoch vo francúzskom Courcheveli nenašla premožiteľku v slalome. Po Vianociach sa jej darilo menej, no nedávno v Kranjskej Gore znovu hviezdila.

Chcete cez víkend vidieť Petru Vlhovú? V Jasnej to pôjde. Nie však bez obmedzení
Slalomárka Petra Vlhová svojimi úspechmi v slalome aj v slovenskom divákovi a športovom fanúšikovi vzbudila väčší záujem o slalom, či obrovský slalom. O to viac, že počas najbližšieho víkendu sa v Jasnej bude konať Svetový pohár. Návštevníci nie... Čítať ďalej
18 | 01 | 2024 | Eka Balašková

Do Jasnej s optimizmom

Líderkou v celkovom poradí je Mikaela Shiffrinová, ktorá pred Petrou Vlhovou vedie o 227 bodov. Aktuality.šport uvádzajú, že v hodnotení obrovského slalomu je aktuálne piata so ziskom 297 bodov a 163-bodovým mankom na prvú Talianku Federicu Brignoneovú. Pozitívnejší pohľad je na slalom, po 7 z 11 pretekov jej patrí druhá priečka. Za prvou Shiffrinovou zaostáva len o 25 bodov. Pred treťou Lenou Dürrovou má náskok 139 bodov.

Program Petry Vlhovej v Jasnej

Sobota (20. január):

  • 09:30 1. kolo obrovského slalomu 
  • 13:00 2. kolo obrovského slalomu

Nedeľa (21. január):

  • 09:30 1. kolo slalomu
  • 12:15 2. kolo slalomu
Pokyny polície pre vodičov

Polícia apeluje na vodičov, aby v súvislosti s cestovaním na preteky svetového pohára do Jasnej neblokovali záchranárske koridory. Informovala o tom žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková.

"Vzhľadom na intenzitu cestnej premávky v súvislosti s podujatím svetového pohára v lyžovaní v Jasnej, žiadame všetkých vodičov o dodržiavanie pravidiel v cestnej premávke a neblokovanie záchranárskych koridorov," zdôraznila hovorkyňa.

Na Námestí slobody otvorili fanzónu Petry Vlhovej

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová má počas víkendových pretekov Svetového pohára v alpskom lyžovaní v Jasnej prvú oficiálnu fanzónu. Otvorili ju v historickom centre Liptovského Mikuláša na Námestí slobody. Informoval o tom primátor Ján Blcháč.

Súčasťou fanzóny budú podľa neho na hlavnom mikulášskom námestí v sobotu i v nedeľu (21. 1.) priame prenosy pretekov, koncerty aj súťaže. Organizátori (mesto Liptovský Mikuláš) ponúknu na predaj tri knihy o Vlhovej s vlastnoručnými podpismi, na nedeľu pripravili autogramiádu olympijského medailistu, kajakára Jakuba Grigara a vodnej slalomárky Elišky Mintálovej.

"Záujem o svetový pohár je veľký, veď organizátori hlásili po pár hodinách vypredané. Avšak všetci tí, ktorí už nezohnali vstupenky do Jasnej alebo sa nechcú tlačiť s tisíckami fanúšikov priamo v dejisku súťaže, nemusia zúfať. Na našom námestí je pre nich pripravená nezabudnuteľná atmosféra," doplnil Blcháč s tým, že Vlhová je čestnou občiankou Liptovského Mikuláša.

Stredisko Jasná cez víkend privíta tretie podujatie Svetového pohára alpských lyžiarok v ére samostatnosti. Najlepšie lyžiarky sveta sa predstavia v Nízkych Tatrách najprv v sobotu v obrovskom slalome a v nedeľu aj v špeciálnom slalome. V stredisku očakávajú počas súťažného víkendu vyše 11.500 divákov. Autobusy budú voziť návštevníkov do dejiska od 4.30 h.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik