Veľká anketa po sto dňoch vlády. Ako ste spokojní s ministrami?
21 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Štvrtú vládu Roberta Fica prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala 23. októbra 2023. O pár dní od tohto dátumu uplynie povestných sto dní, ktoré štandardne vlády mávajú na to, aby sa jednotliví ministri zorientovali vo svojich rezortoch a zároveň urobili prvé kroky.

Ministri z kabinetu Roberta Fica stihli už čeliť ostrej kritike, odvolávaniu, aj rôznym útokom. no napriek tomu sa držia práce na plnení sľubov, ktoré sa dostali nie len na predvolebné stretnutia s občanmi, ale aj do Programového vyhlásenia vlády.

PETER PELLEGRINI by bol najlepším prezidentom, tvrdí bez pochýb MATÚŠ ŠUTAJ EŠTOK
Minister vnútra neskrýva svoje nadšenie nad kandidatúrou Petra Pellegriniho na post prezidenta. Je presvedčený, že je jedinou a najlepšou osobou, zasluhujúcou si reprezentovanie našej krajiny ako hlavy štátu. „Teší ma, že ohlásil svoju kandidatúru... Čítať ďalej
20 | 01 | 2024 | Dušan Janek

Ako ich prácu hodnotia návštevníci portálu Topky?

Podľa účastníkov ankety si zatiaľ najlepšie počínal minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). S jeho krokmi je spokojných 27,35 percent hlasujúcich. Jeho stranícky kolega z rezortu školstva Tomáš Drucker oslovil 20,54 percent hlasujúcich. Prvú trojku uzatvára ministerka kultúry Martina Šimkovičová (nom. SNS) s 11,6 percentami.

Za šéfa enviro rezortu Tomáša Tarabu (nom. SNS) hlasovalo 9,33 percent čitateľov a 6,92 percent zaujala ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD). Jej stranícky kolega Erik Tomáš  minister práce, sociálnych vecí a rodiny oslovil len o pol percenta menej hlasujúcich - 6.48 percent. Trio „hlasáckych“ ministrov uzatvára Denisa Saková - ministerka hospodárstva. Za ňu hlasovalo 4.15 percenta.

Na ďalších priečkach sa umiestnili ministri za Smer - Robert Kaliňák, minister obrany - 3.89 percentami dôvery; Jozef Ráž ml., minister dopravy - 2.79 percentami, Ladislav Kamenický, minister financií 1.62 percenta a Boris Susko,  minister spravodlivosti zaujal 1.43 hlasujúcich. Richard Takáč, minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka oslovil 1.30 percento hlasujúcic. Cez jednopercentnú hranicu „sa prehupol“ ešte aj Peter Kmec (Hlas-SD),  podpredseda vlády pre Plán obnovy a odolnosti a využívanie eurofondov s 1.04 percentami hlasov.

Facebook / Smer-SSD

Práca Richarda Rašiho, ministra investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie zaujala 0.91 percent hlasov a Juraj Blanár (Smer SSD) ako minister zahraničných vecí a európskych záležitostí oslovil 0.65 percenta hlasujúcich.

Dagmar Kramplová: Stop liberálnemu fašizmu, alebo Kde ste boli, pani prezidentka?
Na štvrtkové vystúpenie prezidentky Zuzany Čaputovej reagovala na sociálnej sieti aj podpredsedníčka Slovenskej národnej strany Dagmar Kramplová. Rovnako, ako mnoho ďalších koaličných poslancov, aj ona sa pýta, kde bola prezidentka v čase, keď sa... Čítať ďalej
20 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Z ankety vyplýva aj to, že ministri za Hlas-SD si podľa účastníkov počínajú najlepšie, súčet ich hlasov robí 67,39 percent; ministri za SNS 20,93 percent a Smer 11,68 percenta hlasujúcich.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik