Šimkovičovú mala odstaviť pochybná petícia, SNS však má jasný postoj
20 | 01 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

Koaličná SNS plne podporuje ministerku kultúry Martinu Šimkovičovú (nominantku SNS) a nevidí žiadny dôvod na jej odvolanie z funkcie. TASR o tom informovala hovorkyňa SNS Zuzana Škopcová.

"Ministerka si zaslúži podporu za jej odvahu, že je po dlhej dobe naozaj slovenskou ministerkou všetkých občanov, pretože aj LGBTI+ komunity a jej predstavitelia možno radi chodia do filharmónie," skonštatovala strana. Uviedla to v súvislosti s ošiaľom, ktoré podľa SNS vyvolalo najmä presunutie finančných prostriedkov z programu na Podporu a rozvoj mediálnej výchovy a boj proti dezinformáciám. Dodala, že prostriedky, ktoré mali byť využité v boji proti hoaxom, neprepadli, ale boli využité na opravu strechy filharmónie.

Otvorenú výzvu za odchod ministerky z postu podpísalo už vyše 123.000 ľudí. Šimkovičovej vyčítajú autoritárske praktiky pri vedení rezortu, netransparentnosť rozhodovacích procesov, absenciu diskusie s odbornou verejnosťou, ako i dátových analýz či chýbajúcu víziu, ku ktorej by mali jednotlivé kroky ministerstva viesť.

Ministerstvo kultúry SR v piatok (19. 1.) na výzvu reagovalo s tým, že ministerka berie petíciu na vedomie a rešpektuje názor ľudí. "Sme v demokracii a každý má právo na svoj názor, aj na spisovanie petície," uviedol hovorca rezortu Pavol Čorba.

Dagmar Kramplová: Stop liberálnemu fašizmu, alebo Kde ste boli, pani prezidentka?
Na štvrtkové vystúpenie prezidentky Zuzany Čaputovej reagovala na sociálnej sieti aj podpredsedníčka Slovenskej národnej strany Dagmar Kramplová. Rovnako, ako mnoho ďalších koaličných poslancov, aj ona sa pýta, kde bola prezidentka v čase, keď sa... Čítať ďalej
20 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik