Politológ sa pustil do moderátora, ale aj jeho hosťa. Kvôli dezinformáciám (VIDEO)
21 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Predstavitelia hnutia, ktoré zakladal a je členom jeho predsedníctva sa veľmi radi stavajú do pozície bojovníkov proti dezinformáciám a hoaxom. Sám do tohto plameňa prihodil poleno. Reč je o Ivanovi Štefunkovi (Progresívne Slovensko). Jeho tvrdenia v relácii Braňo Závodský naživo zo dňa 12. januára vytočili politológa Jozefa Lenča. A ten si na sociálnej sieti teda servítku pred ústa rozhodne nedal a skritizoval nie len hosťa, ale aj moderátora relácie.

Poslanec PS Štefunko v rozhovore v súvislosti s novelizáciou trestných kódexov  hovoril o „otváraní väzníc vládou“. Politológ Lenč by však očakával, že Štefunko vie, že skutočné sociálne demokracie nie sú o silnom štáte a zvyšovaní trestov. Podľa Lenča je zrejmé, že nehovorí pravdu.

Petra Vlhová sa do pretekov už nevráti. Jasná má za sebou deň obrovského slalomu (FOTO+VIDEO)
Naša lyžiarska šampiónka si poranila väzy v kolene a sezóna sa pre ňu skončila. Reaguje aj Pellegrini Dvadsaťosemročná Slovenka spadla na domácom svahu v Jasnej ešte v prvom úseku trate, zo zjazdovky ju zviezli na záchranných saniach a následne... Čítať ďalej
20 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

„Súčasne by som čakal, že má úctu k realite a nebude šíriť „bombastické" hoaxy o tom, že vláda „ide otvoriť väznice",“upozorňuje na Facebooku politológ Jozef Lenč.

Okrem toho Ivan Štefunko tvrdil, že PS má čísla, že študenti, študujúci v zahraničí, sa nevracajú na Slovensko. Z jeho slov vyplynulo, že sa ich nevráti len jedna pätina – aj tento fakt Lenča zaujal.

Politológ však najviac kritizoval pasáž rozhovoru, kde Štefunko hovoril o informáciách týkajúcich sa sledovaných exponovaných osôb a ich detí. „Vracia sa situácia spred vraždy Jána Kuciaka,“ povedal Štefunko no dôkazy na to nemá.

„Minimálne dôkazom je to s pani Kotekovou a Kotekom, no sú aj iné dôkazy,“pomohol moderátorovi Štefunkovi. Ten pokračoval, že poslanci dostávajú maily, v ktorých si ľudia sťažujú na neprávosť tejto vlády. Nemajú možnosti vyšetriť to, preto sú v uliciach.

Dagmar Kramplová: Stop liberálnemu fašizmu, alebo Kde ste boli, pani prezidentka?
Na štvrtkové vystúpenie prezidentky Zuzany Čaputovej reagovala na sociálnej sieti aj podpredsedníčka Slovenskej národnej strany Dagmar Kramplová. Rovnako, ako mnoho ďalších koaličných poslancov, aj ona sa pýta, kde bola prezidentka v čase, keď sa... Čítať ďalej
20 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

„Alternatívne k pravde nepristupoval len politik - respondent, ktorého omyly a nepravdivé tvrdenia ostali bez reakcie moderátora, ale alternatívne k realite pristúpila aj redakcia, resp. moderátor relácie,“všimol si Lenč. Politológovi na rozhovore prekážalo aj to, že moderátor sa Štefunka niekoľkokrát nielen že nespýtal, odkiaľ má informácie, ktoré vyslovil, ale mu ich sám ponúkol.

„Žijeme dobu rapídneho nárastu dezinformácií a hoaxov, ktoré podkopávajú dôveru v demokratické inštitúcie. Je vskutku nerozumné a kontraproduktívne, ak sa k lžiam (a ich tolerovaniu) utiekajú tí, ktorí sa hrdia inou politickou kultúrou. Tí, ktorí oprávnene kritizujú šíriteľov dezinformácií. Tí, ktorí sa štylizujú do pozícií ochrancov demokracie. Žiaľ, svojim konaním len podporujú nebezpečný progres k (post)pravde,"posťažoval si na záver svojho statusu známy politológ Jozef Lenč.

Slovenský potenciál sa ukázal i na poli výroby v oblasti batérií. Košické univerzity prišli s unikátnym prekvapením
Prietoková batéria, ktorá má oproti klasickej, lítiovej, výhodu v tom, že je ekologickejšia, bezpečnejšia, má dlhšiu životnosť a je úspornejšia je ďalším dôkazom, že slovenská akademická obec sa vyrovná svetovej špičke. Univerzita Pavla Jozefa... Čítať ďalej
20 | 01 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik