Mainstream hovorí o hoaxoch, a čochre si perie... „Kde je sebakritika?“ pýta sa Podmanický (VIDEO)
20 | 01 | 2024 I Dušan Janek

Poslanec za stranu Smer – SSD Ján Podmanický vyzýva mainstreamové médiá, aby si nazreli do svedomia a nehanili tých, čo ich pranierujú za nedostatok sebakritiky a objektívnosti. Korporátne minigiganty však nič také nechcú počuť a bránia sa pozoruhodnými argumentmi.

Nafúkanci z mainstreamových médií formátu Markíza, JoJ, dnes už bohužiaľ aj ta3 rozhadzujú rukami a prskajú síru a oheň na alternatívu. Čokoľvek, s čím prídu „do pléna“ je hodné nanebovzatia, akýkoľvek iný názor je prejavom hanebnosti a šírením poloprávd a lží.

Mainstream si dovoľuje rozdeľovať médiá na dobré a zlé...

„Kádrovanie médií na správne a nesprávne je nič iné ako cenzúra v réžii progresívnych majiteľov pravdy,“ vyjadril sa Podmanický. „Niekedy mainstreamové médiá prinášajú viac hoaxov ako alternatívne médiá,“ uviedol vec na pravú mieru poslanec Národnej rady Slovenskej republiky Ján Podmanický. O danej situácii sa vyjadril bez akýchkoľvek pochybností, hoci to moderátori z tejto sféry nechcú ani náhodou počuť.

Vyvstáva otázka, prečo sa ľudia začali obracať na alternatívu... „Prečo asi? Pretože mainstream je cenzurovaný...“ povedal Podmanický... „Môžeme sa na tom smiať, môžeme si hovoriť čo chceme... Pri pandémii to bolo úplne evidentné. Boli tu vedci, ktorí mali iný názor. Boli tu docenti, doktori, akademici...“ prízvukuje Podmanický.

Práve na tieto osoby, nehľadiac na ich erudovanosť, sa kvôli ich názoru opierajúcemu sa o empirické výsledky rozbehol hon na čarodejnice. Ako povedal Podmanický, tieto osoby boli zosmiešňované, naháňané... Tento fakt sme si mohli overiť aj na verejných sieťach, keď sa takýmto autoritám často vysmievali ľudia s minimálnym vzdelaním, ibaže ich solidarita podržala nad vodou lži a potápala pravdu. Stalo sa tak aj v prípade doktorky Soni Pekovej, mikrobiologičky venujúcej sa svojej disciplíne celoživotne, ktorá uviedla, že štruktúra víru môže mať umelý pôvod... Nijako danú teóriu nepolitizovala, nekonkretizovala, no automaticky sa na ňu začalo útočiť.

„Mediálne štvanice na nepohodlných vedcov a odborníkov počas chaotického obdobia covidu-19 sú veľkou výstrahou pred fanatikmi a novodobými inkvizítormi,“ upozorňuje vo svojom statuse Podmanický. „Podriaďovanie jednej ideológii je v pluralitnej spoločnosti neprípustné. Iba ideologická jednostrannosť je hlavným motívom pri škandalizácii ministerky kultúry,“ dodáva.

Médiá otrocky podporujú i aktivitu neoliberálov, snažiacich sa stúpať na krk ministerke kultúry Šimkovičovej

Podmanický sa pousmial nad „profesionalitou“, s akou bola vystružilikaná petícia proti rozhodnutiu ministerky kultúry Šimkovičovej, ktorá nemieni rozhadzovať peniaze na netransparentné aktivity mimovládnych inštitúcií alebo dokonca na vzdelávanie detí v drag queer scéne...

„Mňa tam zaujala jedna veta... Jej vyhlásenia sú v rozpore s podstatou súčasnej kultúry, ktorou je inkluzívnosť...“ prejavil svoje prekvapenie Podmanický. „Táto veta ma zaujala, pretože ten, kto formoval túto petíciu si osobuje určovať, čo je podstatou súčasnej kultúry... Však práve kultúra je viacvrstevná. V kultúre môžeme mať rôzne názory, prúdy. Kultúra je práve v tom pekná. Umelci sú zaujímaví tým, že prinášajú nové pohľady. Ale riadené myslenie sme tu mali počas socializmu,“ podotkol a zároveň upozornil poslanec za stranu Smer – SSD. Nikto nesmie hovoriť, akým smerom sa má kultúra uberať a čo je jej podstatou. Preto sú poslanci za koalíciu pevne presvedčení o tom, že postoj ministerky kultúry je správny a etický. Aj to je dôvod, prečo budú za jej rozhodnutiami stáť i naďalej.  

Šimkovičová reaguje na otvorenú výzvu, aby odstúpila
Otvorenú výzvu na odstúpenie Martiny Šimkovičovej (nominantka SNS) z postu ministerky kultúry už podpísalo vyše 80.000 ľudí. TASR o tom informovali z petičného výboru. Ministerka podľa stanoviska berie petíciu na vedomie a rešpektuje názor... Čítať ďalej
19 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik