KDH avizuje snem na 16. marca, voliť majú predsedu hnutia
20 | 01 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

Snem hnutia KDH by sa mal konať 16. marca v Trenčíne. Na sneme si majú kresťanskí demokrati voliť predsedu aj zloženie predsedníctva. Súčasný šéf Milan Majerský už avizoval, že sa bude o funkciu opätovne uchádzať. Pre TASR to uviedla hovorkyňa hnutia Lenka Halamová.

O post predsedu sa môže uchádzať každý člen KDH, ktorý je navrhnutý príslušnými orgánmi. Záujem kandidovať už pred časom prejavil Ivan Šimko. Jeho kandidatúru podporil okresný snem KDH Bratislava 3. Majerskému deklarovalo podporu súčasné predsedníctvo, ako aj celý poslanecký klub hnutia. Snem tvorí okolo 350 delegátov.

KDH zároveň oznámilo, že nepostaví vlastného kandidáta do prezidentských volieb. O tom, či podporí niektorého z prezidentských kandidátov, bude podľa Halamovej informovať po rokovaní Rady KDH, ktoré sa bude konať 17. februára.

Hostia víkendových diskusných relácií
Prehľad hostí vo víkendových diskusných reláciách: Sobota 20. januára 12:10 RTVS Sobotné dialógy: -Robert Fico, predseda vlády SR, predseda strany Smer-SD Nedeľa 21. januára 11:00 TA3 V politike: - Katarína Roth Neveďalová, poslankyňa... Čítať ďalej
20 | 01 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik