Irán pohrozil odvetou! Zabili im poradcov
21 | 01 | 2024 I Milan Laca

Päť iránskych vojenských poradcov zabili pri izraelskom útoku na Sýriu, Irán sľubuje odvetu.

Islamské revolučné gardy (IRGC) oznámili, že piati z ich členov, ktorí slúžili ako vojenskí poradcovia v Sýrii, zomreli pri izraelskom nálete na hlavné mesto Damask.

Pomstíme sa!

IRGC vo vyhlásení uviedli, že poradcov umučili spolu s niekoľkými sýrskymi vojakmi pri útoku sionistického režimu na západe Damasku. Cieľom útoku bola trojposchodová obytná budova v mestskej štvrti Mezza, kde sídli niekoľko diplomatických misií, vrátane iránskeho veľvyslanectva.

VYTRIEZVENIE? Washington - CHCEME SA DOHODNÚŤ! Moskva - ZABUDNITE!
Spojené štáty sú pripravené zvážiť akékoľvek návrhy Ruskej federácie, týkajúce sa kontroly zbraní! Washington dúfa v dialóg s Moskvou v oblasti kontroly zbraní. Tvrdí Pranay Vaddi, osobitný asistent amerického prezidenta a hlavný riaditeľ pre... Čítať ďalej
18 | 01 | 2024 | Milan Laca

Spolupracujú so Sýriou

Irán má vo vojnou zničenej krajine, na žiadosť Damasku, poradnú misiu, ktorá mu pomáha čeliť terorizmu, podporovanému zo zahraničia. V boji proti teroristom v Sýrii doteraz zomrelo niekoľko členov IRGC. Izrael bol počas vojny kľúčovým podporovateľom teroristických skupín a často sa zameriaval na vojenské pozície v Sýrii. Tímy sýrskej civilnej obrany pátrali po ľuďoch, o ktorých sa domnievajú, že sú uväznení pod troskami, informovala sýrska štátna televízia. Pri útoku bolo poškodených aj niekoľko okolitých budov a vozidiel, píše sa v článku.

Teherán odsudzuje

Hovorca iránskeho ministerstva zahraničných vecí Nasser Kana'ani odsúdil izraelskú vraždu vojenských poradcov IRGC. Zdôraznil, že Teherán si vyhradzuje právo reagovať na „organizovaný terorizmus“ zo strany sionistického režimu. Dodal, že zločinné činy Izraela naznačujú jeho zúfalstvo v boji proti silám odporu v obliehanom pásme Gazy a okupovanom Západnom brehu Jordánu za posledných 100 dní a "zúfalý" pokus o šírenie nestability a neistoty v regióne. Iránsky predstaviteľ vyzval medzinárodné spoločenstvo a organizácie, najmä Bezpečnostnú radu OSN, aby "ukázali explicitnú reakciu a kategoricky odsúdili" agresívne opatrenia Izraela.

Kam nás dovedie umelá inteligencia?
Bill Gates vysvetlil, ako umelá inteligencia zmení život o 5 rokov. V najbližších piatich rokoch sa technológia umelej inteligencie stane pre každého revolučnou, pretože uľahčí život každému človeku. Predpoveď Vyhlásil to zakladateľ spoločnosti... Čítať ďalej
18 | 01 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik