Gyimesi: S kým sa postretal mladý Soros v Davose
20 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Podpredseda maďarskej strany Aliancia je voči svojim liberálne zameraným sledovateľom zhovievavý. Upozorňuje ich totiž, že to, čo odznie v jeho aktuálnom statuse, nie je vhodné pre citlivé duše a môže na ne mať rušivý vplyv. Asi niet divu, veď ide o „dediča sorosovského impéria“ Alexa Sorosa a jeho účasť na Svetovom ekonomickom fóre (WEF) v Davose. Gyimesi sa priznáva, že jeho status by vôbec nemusel vzniknúť, keby o faktoch informovali aj progresívne médiá.

Výročné stretnutie Svetového ekonomického fóra sa uskutočnilo v termíne 15. – 19. januára 2024. Podľa stránky WEF fórum by sme o tomto stretnutí mali vedieť, že v globálnej spolupráci musia lídri ťahať za jeden povraz, teda mať na globálnu spoluprácu a bezpečnosť rovnaký názor.

AKTUÁLNE Iba 4-dňový PRACOVNÝ týždeň na Slovensku? Prekvapivé, čo na to povedal premiér
Slovensko by mohlo v krátkom čase patriť ku krajinám, ktoré zavedú štvordňový pracovný týždeň. Povedal to v stredu na zasadnutí Svetového ekonomického fóra (WEF) v Davose slovenský premiér Robert Fico (Smer-SD) s tým, že na začiatok by išlo iba o... Čítať ďalej
18 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Správa Svetového ekonomického fóra z tohto týždňa tiež vyzývala na nový model rastu, ktorý vyvažuje produktivitu s spravodlivosťou a udržateľnosťou. Horúcou témou však bol aj nástup umelej inteligencie na prospech ľudstva a dôležitou témou bola aj naliehavá potreba budovania nových energetických systémov v boji proti klimatickým zmenám.

V rámci takýchto svetových stretnutí sa koná aj množstvo neformálnych rozhovorov. A práve také si všimol Gyürgy Gyimesi.

„György Soros bol v Davose pravidelným hosťom. Dnes už ich impérium reprezentuje jeho syn Alex Soros. Zaujíma vás čo robí taký Alex Soros v Davose? Rokuje s poprednými politikmi: napríklad s Radkom Sikorskim, novým poľským ministrom zahraničia a najnovším miláčikom Sorosovej siete, vďaka ktorej bola v Poľsku vymenená pravicová vláda,“píše Gyimesi.

Zdroj: reprofoto FB GG | Gyimesi György

„Sikorski je členom European Council of Foreign Relations, ktorú založil György Soros. Jeden status nového poľského ministra zahraničia však bol úspešnejší ako fotka s mladým Sorosom z dovolenky v Davose. Ten, v ktorom sa poďakoval USA za vyhodenie Nord Stream 2 do vzduchu.  Neskôr síce príspevok zmazal, ale aspoň sme sa mohli dozvedieť, že pre Poľsko bol tento teroristický čin výhodný. Mladý Soros dosť veľa času venoval aj ukrajinskému ministrovi zahraničia Dmitrovi Kulebovi. S Orbánom a Ficom ho nevideli…,“ dodáva pre istotu na záver Gyimesi.

Petra Vlhová sa do pretekov už nevráti. Jasná má za sebou deň obrovského slalomu (FOTO+VIDEO)
Naša lyžiarska šampiónka si poranila väzy v kolene a sezóna sa pre ňu skončila. Reaguje aj Pellegrini Dvadsaťosemročná Slovenka spadla na domácom svahu v Jasnej ešte v prvom úseku trate, zo zjazdovky ju zviezli na záchranných saniach a následne... Čítať ďalej
20 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik