Dagmar Kramplová: Stop liberálnemu fašizmu, alebo Kde ste boli, pani prezidentka?
20 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Na štvrtkové vystúpenie prezidentky Zuzany Čaputovej reagovala na sociálnej sieti aj podpredsedníčka Slovenskej národnej strany Dagmar Kramplová. Rovnako, ako mnoho ďalších koaličných poslancov, aj ona sa pýta, kde bola prezidentka v čase, keď sa na Slovensku porušovali ľudské práva. Napríklad aj proti protestujúcim. V statuse na Facebooku preto vyzýva za Slovensko bez liberálneho fašizmu.

Prezidentka 18. januára vo svojom vystúpení pred parlamentom okrem iného upozornila na fakt, že neplatí „vyhraj voľby, môžeš všetko“. Práve táto časť zaujala aj podpredsedníčku SNS Dagmar Kramplovú. Tá prezidentke vytkla nedemokratickú diskusiu, ktorá jej neprekážala v koalícii, ktorá vzišla z volieb v roku 2020. Pýta sa tiež, či toto je tá demokracia, ktorú si prezidentka predstavuje, ako správnu.

Prezidentkino vystúpenie

Nesprávne alebo dôkladne nepripravené nastavenie novely Trestného zákona by mohlo spôsobiť nepredvídateľné celospoločenské škody a nezvratné zásahy do práv poškodených osôb. Vyhlásila to prezidentka SR Zuzana Čaputová v pléne Národnej rady (NR) SR. Argumenty vlády na zrýchlený režim podľa nej neobstoja. Zdôvodnenie vidí skôr vo výroku premiéra Roberta Fica (Smer-SD), že ide o mocenské rozhodnutie. Odmietla aj argumenty o potrebe zosúladiť výšky trestov s okolitými krajinami Európskej únie (EÚ). Poukázala pritom na výhrady európskych orgánov a na ohrozenie čerpania eurofondov.

„Nemusíme sa zhodnúť na tom, o čom by politika mala byť, ale jedno platí pre všetkých rovnako: v demokratickej spoločnosti je výkon moci limitovaný zákonmi a ústavou a aj víťaz volieb ich musí rešpektovať," uzavrela prezidentka svoje vystúpenie v NR SR, kde hovorila o svojich výhradách voči novelách trestných kódexov.

Prezidentka upozornila na riziká rýchleho prijatia novely Trestného zákona
Nesprávne alebo dôkladne nepripravené nastavenie novely Trestného zákona by mohlo spôsobiť nepredvídateľné celospoločenské škody a nezvratné zásahy do práv poškodených osôb. Vyhlásila to prezidentka SR Zuzana Čaputová v pléne Národnej rady (NR) SR.... Čítať ďalej
18 | 01 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Toto je demokracia, pani prezidentka?

„Takto vyzerá demokratická diskusia podľa Čaputovej, Matoviča, Hegera, Ódora, Mikulca, Budaja, Dostála a ďalších liberálnych šmejdov. To je podľa vás demokracia, keď ste proti protestujúcim posielali ozbrojené komandá, vodné delá, slzný plyn a psov? Kde bola vtedy prezidentka, prečo nevystupovala v parlamente a neapelovala na demokratickú diskusiu?,“pýta sa Kramplová.

Vlastne – čo to tá demokracia je?

„Alebo to je podľa vás demokratická diskusia, keď parlamentnú rozpravu - miesto, kde sa majú vyjadrovať názory - blokujete nezmyselným bezobsažným táraním, ktoré ani sami nezvládate? Čo je vlastne podľa liberálnych šmejdov tá demokracia? Alebo to je podľa týchto liberálnych šmejdov demokracia, keď odmietate uznať výsledky demokratických volieb? Každému je dnes už jasné, že práve liberalizmus je reinkarnovaným fašizmom a popierať to bude len úplný hlupák alebo zaplatený liberálny klamár!,“uzatvára Dagmar Kramplová, podpredsedníčka SNS.

Fico o vystúpení Čaputovej v NR SR: PANI PREZIDENTKA SA POSTAVILA NA STRANU ZLOČINU! (VIDEO)
Vystúpenia prezidentky Zuzany Čaputovej v Národnej rade SR sa zúčastnila aj vláda v plnej zostave. Na tlačovom vyhlásení premiér Robert Fico (Smer-SSD) skonštatoval, že to nebolo vyjadrenie rešpektu voči prezidentke. Vláda svojou účasťou chcela... Čítať ďalej
18 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik