Bidenova nočná mora. Rusi vyhrajú!
21 | 01 | 2024 I Milan Laca

Biden povedal kongresmanom, že bez americkej pomoci Ukrajine by Ruská federácia mohla vyhrať v priebehu týždňov.

Kľúčoví pomocníci amerického prezidenta Joe Bidena varovali na neverejnom zasadnutí v Kongrese, že bez schválenia dodatočnej vojenskej pomoci Ukrajine, by obranné sily mohli čeliť značným ťažkostiam na fronte.

Zle je...

Ako informovala televízia NBC News, poradca amerického prezidenta pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan a riaditeľka národnej spravodajskej služby Avril Haynesová varovali kongresmanov, že Ukrajina v najbližších týždňoch vyčerpá určité kapacity protivzdušnej obrany a delostrelectva. Na stredajšom stretnutí v Bielom dome poskytli Sullivan a Haynesová  predstaviteľom Kongresu utajovaný časový plán, kedy budú kľúčové vojenské prostriedky Ukrajiny výrazne vyčerpané, ako aj podrobné vyhodnotenie súčasnej dynamiky na bojisku. Sullivan zdôraznil, že situácia na Ukrajine sa v priebehu roka zhorší.

Zelenskyj mení generálov. Rozbroje vo velení armády
Zelenskyj urobil rozhodnutie o osude Zalužného. Prezident Zelenskyj ozhodol o odvolaní hlavného veliteľa ozbrojených síl Ukrajiny, generála Zalužného. Vyhodil ho! Podľa ukrajinských médií, ktoré sa odvolávajú na anonymný zdroj, sa Zelenskij... Čítať ďalej
20 | 01 | 2024 | Milan Laca

Dajte peniaze, inak Rusi vyhrajú!

Bidenovi pomocníci, podľa televízie povedali, že ak Kongres neposkytne Ukrajine dodatočnú vojenskú pomoc v najbližších dňoch, Rusko by mohlo vyhrať vojnu v priebehu niekoľkých týždňov, v najlepšom prípade mesiacov. Jeden z predstaviteľov Bieleho domu označil toto hodnotenie za "neuveriteľne tvrdé".

Varujú celý svet

Okrem toho, Bidenovi pomocníci tiež povedali zákonodarcom, že nedostatok pomoci neovplyvní len Ukrajinu, ale môže prinútiť ďalšie krajiny, ktoré sa spoliehajú na Spojené štáty, vrátane Japonska a Južnej Kórey, aby sa nanovo pozreli na svoje spojenectvá. . Podľa účastníkov rozhovoru bolo ich posolstvom, že víťazstvo Ruska „zahrmí po celom svete“ len preto, že sa s tým USA nedokázali vysporiadať.

Ide o našu bezpečnosť!

Skupina lídrov Kongresu sa na stretnutí zhodla, že poskytovanie pomoci Ukrajine je prioritou národnej bezpečnosti USA, ale uznali, že existujú rozdiely v tom, ako legislatívne postupovať.

Dvaja európski strašiaci - Donald a Vladimir!
Trumpov návrat sa blíží, Európa sa chveje z vyhliadky, že bude čeliť Putinovi sama. Nemecko je čoraz viac frustrované z toho, ako ďaleko jeho vojenská podpora pre Ukrajinu prevyšuje podporu partnerov z EÚ. Prekvapenie? Drsné víťazstvo Donalda... Čítať ďalej
20 | 01 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik