Aká nehanebnosť! Pobúril ukrajinské médiá, čo si to dovoľuje?
20 | 01 | 2024 I Milan Laca

Predseda vlády SR urobil pred stretnutím so Šmyhalom nové škandalózne vyjadrenia, píšu ukrajinské médiá.

Slovenský premiér Robert Fico, ktorý sa plánuje 24. januára stretnúť s ukrajinským premiérom Denysom Šmyhalom, urobil nové škandalózne vyjadrenia o Ukrajine.

Čo si to dovolil?

Ako píše ukrajinská " Európska pravda ", slovenský premiér poznamenal, že na stretnutí so Šmyhalom mieni povedať, že bude všemožne blokovať vstup Ukrajiny do NATO. "Tento kurz je pre mňa veľmi dôležitý," zdôraznil Fico.

Zelenskyj mení generálov. Rozbroje vo velení armády
Zelenskyj urobil rozhodnutie o osude Zalužného. Prezident Zelenskyj ozhodol o odvolaní hlavného veliteľa ozbrojených síl Ukrajiny, generála Zalužného. Vyhodil ho! Podľa ukrajinských médií, ktoré sa odvolávajú na anonymný zdroj, sa Zelenskij... Čítať ďalej
20 | 01 | 2024 | Milan Laca

Nie sú svojprávni

Ukrajinu označil za štát, ktorý je pod „absolútnym vplyvom USA“ a naznačil aj to, že časť svojho územia bude musieť odovzdať Rusku. "Musí dôjsť k nejakému kompromisu, ktorý bude veľmi bolestivý pre obe strany. A na čo čakajú? Že Rusi odídu z Krymu, Donbasu a Luhanska? To je nereálne", povedal Fico. Vyhlásil, že po stretnutí so Šmyhalom nebude spoločná tlačová konferencia, keďže si to ukrajinská strana neželá.

Koniec zbraniam!

Slovenský premiér chce Šmyhalovi predložiť zoznam humanitárnej pomoci, ktorú Bratislava odovzdala. Chce tiež potvrdiť, že Ukrajina už nebude dostávať vojenskú pomoc zo Slovenska. Predtým na tlačovej konferencii s maďarským premiérom Viktorom Orbánom  Fico zopakoval  svoju staršiu tézu, že vojna Ruskej federácie proti Ukrajine „nemá vojenské riešenie“.

Aká nehanebnosť!

Neskôr sa uchýlil k nehanebnému opakovaniu propagandistickej tézy, že Západ „zakázal ukrajinskému politickému vedeniu uzavrieť prímerie“ s Ruskom na začiatku totálnej invázie, pretože „sa spoliehal, že naliatím miliárd a zbraní na Ukrajinu, Ukrajina prinesie zraneného ruského medveďa na tanieri", uzatvára Ukrajinská pravda.

Spojené štáty vysvetlili, prečo Západ odkladá dodávky F-16 na Ukrajinu
Západné krajiny odkladajú a je nepravdepodobné, že presunú stíhačky F-16 do Kyjeva, pretože neveria v úspech Ukrajiny v konfrontácii s Ruskom a nechcú plytvať vojenskými zdrojmi. Uviedol to v rozhovore pre RIA Novosti spravodajský dôstojník... Čítať ďalej
20 | 01 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik