Reťazcu zaoberajúcemu sa predajom elektroniky a nábytku došla energia. Príde o prácu 1500 ľudí?
20 | 01 | 2024 I Dušan Janek

Reťazec predajní so spotrebnou elektronikou a nábytok OKAY je už dlhšiu dobu v problémoch a v najbližšej dobe pôjde pravdepodobne do konkurzu. Ako je uvedené na portáli živé.sk buď bude OKAY predané novému majiteľovi alebo si bude musieť nájsť spolumajiteľa.

O negatívnom stave spoločnosti OKAY hovorí aj fakt, že jeho dodávatelia budú predajcovi dodávať tovar už len „na drevo“, to jest v hotovosti. Na súčasnom stave majú podľa vyjadrení podiel tak pandémia, ako i vplyv konkurencie. Na trhu so spotrebnou elektronikou totiž dominujú spoločnosti Datart, Alza a internetové predajne Kasa.cz a Eta.cz. Negatívne saldo sa prejavilo tak u českej ako i slovenskej časti firmy. O oficiálnych číslach OKAY zatiaľ nič nehovorí.

Najhoršie na tom budú zamestnanci. Krach spoločnosti OKAY totiž pripraví o miesto 1 500 ľudí pracujúcich v 150 predajniach. Spoločnosť na našom trhu funguje už tridsať rokov a dlhodobo patrila k popredným predajcom elektroniky i nábytku. V Čechách i na Slovensku dosiaľ disponuje 140 kamennými predajňami a sprostredkuje i predaj cez internet.

U.S. STEEL na predaj. Hrozí prepúšťanie?
Amerického výrobcu ocele U.S. Steel kupuje za zhruba 14,9 miliardy dolárov – 13, 61 miliardy eur japonská spoločnosť Nippon Steel. Majiteľa tak zmenia aj Košické železiarne U.S. Steel Košice, predtým Východoslovenské železiarne, ktoré sú jedným z... Čítať ďalej
18 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik