MATÚŠ ŠUTAJ EŠTOK: PREZIDENTKA je vždy tam, kde ju najmenej treba... (VIDEO)
20 | 01 | 2024 I Dušan Janek

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok prízvukoval počas diskusie v relácii Na hrane, ktorú, bohužiaľ, uvádza majsterka sveta v skoku do reči Jana Krescanko Dibáková úlohu prezidentky Zuzany Čaputovej. Tou je nebyť tam, kde ju treba a byť tam a vtedy, keď ju treba najmenej.

„Mňa mrzí, keď za obdobie posledných štyroch rokov sa tu diali také veci, ako keď tu bývalá vládna koalícia zneužívala koalíciu, keď sa tu dialo zdražovanie, keď sa reálne ohrozoval právny štát a pani prezidentka nemala prejavovať potrebu ani raz, aby sa zastala ľudí...“ postavil sa kategoricky Matúš Šutaj Eštok k (ne)aktivite Zuzany Čaputovej, na čo reagovala Krescanko Dibáková s veľmi kyslým ksichtením sa...

Kde bola pani prezidentka? Asi štrikovala noviny...

„Keď sa tu dialo referendum, ani raz nevystúpila, keď sa tu spisovali petície, ani raz nevystúpila“ skonštatoval minister vnútra s nie veľkým nadšením. V strane Hlas-SD sa k jej konaniu vyjadrovali jasne. Keď má prezidentka vystupovať, mlčí. A keď má mlčať, koná... Dibáková v tom vidí „politické stanovisko...“ Ale Dibáková je charakteristická pomerne zahmleným videním, asi by si mala dať ružové okuliare zahladené len do seba a svojich „žurnalistických kvalít“ konečne dolu.

„Nevidím žiadny rozdiel medzi tým, ktorý mala v pléne a medzi prejavmi hnutia Progresívne Slovensko,“ objasnil „politické stanovisko“ prezidentky Čaputovej minister vnútra. Tým jasne poukázal na fakt, ktorý hovorí o jej „nadstranníckosti.“ Ak sa prezidentka postavila na opozície a zastať sa toho, čo sa tu dialo v oblasti právneho štátu a jeho rozvratu za vládnutia Igora Matoviča, tak sa postavila na stranu Daniela Lipšica. Prezidentka je však fanúšičkou práve Daniela Lipšica, čo nie je schopná ani svojimi okázalými prejavmi plnými balastu zatajiť.

„Prezidentka vstúpila do politického boja, aby mohla podporiť svojho kandidáta, Ivana Korčoka. Ja chápem jej prezidentský prejav nijako inak, ako práve tak. Mrzí ma, že si tu zvolala akési konzílium odborníkov, ktoré netvorili žiadni odborníci.“ Matúš Šutaj Eštok tým označil družinu politických mŕtvol typu Žitňanská, bývalý pravicový minister Karas, ex-štátny tajomník a pravá ruka pána Lipšica, Sepéši... Jednoducho našepkávači z jedného politického spektra, ktoré je prezidentke najviac pochuti. Generálneho prokurátora Maroša Žilinku, ktorému ide po krku práve pán Lipšic sa nemohol ani len ukázať, pretože supy pani prezidentky si ho neželajú.

Fundovaná právnička Krescanko Dibáková nevie...

Krescanko Dibáková však ako odborníčka na právo, alebo ako si to ona sama o sebe myslí, dokáže ohodnotiť erudovanosť a objektívnosť týchto hyen lepšie, ako minister vnútra. Pri otázke prečo sa nezúčastnil diskusie ani minister spravoslivosti Susko povedala kývajúc nepríčetne hlavou „... to ja neviem...“ To nás neprekvapuje. Je to síce odpoveď v asertívnej rovine, na druhej strane by však nemala ako odborníčka na právo teda neustále skákať do reči niekomu, kto je v oblasti práva vzdelaný. Janke to však nedá.

Pallas Aténa Remišová je hotová z bľabotania prezidentky
Veronika Remišová padla na zadok z prázdnych fráz dosluhujúcej prezidentky Zuzany Čaputovej. Jej prejav zarezal jej vkusu, keďže si na melodramatické nič potrpí. Je fakt, že jej môže závidieť teatrálny prejav, ktorý má aspoň akú-takú úroveň a... Čítať ďalej
19 | 01 | 2024 | Dušan Janek

Minister vnútra vo svojom statuse okomentoval prezidentku ironicky ako človeka, ktorý „vždy citlivo vníma, no nemá potrebu vystúpiť a postaviť sa za svoj národ...“ Na poslednú chvíľu ju totiž niekto dodrgá, aby sa k niečomu mala. Sama to určite nie je. Tak sa stáva podržtaškou liberálov, ktorí takýto politický postoj hania na svojich protestoch i pri prezidentskej kampani ich kandidáta.  

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik