Exminister školstva: O protestoch treba povedať pravdu...
19 | 01 | 2024 I Gabriela Fedičová

"Protesty sú organizované, pretože Ivan Korčok potrebuje prezidentskú kampaň Aj to z toho značne kričí," tvrdí na sociálnej sieti Juraj Draxler, exminister školstva. Draxler reaguje na protesty proti vláda, ktoré sa uskutočnili takmer po celom Slovensku. Vystúpili tam rečníci z radov opozičných politikov aj viacero známych osobností. 

Draxler tvrdí, že nie je jediný, kto sa z toho chytá za hlavu.

"Korčok bol nielenže roky súčasťou systému vlád Smeru, ale ešte aj mal rôzne maniere a vystupovanie, dosť papalášske, z ktorých bolo jasné, ako sebavedome sa v tom systéme cíti. Vrátane toho, že vedel aj ministrom posielať čisto osobné požiadavky, ktoré nesúviseli s jeho prácou. Zároveň bolo cítiť, že je ambiciózny. A to bol problém - za Smeru dosiahol najvyššie na métu štátneho tajomníka," vysvetľuje v príspevku na sociálnej sieti exminister školstva Juraj Draxler (SNS).

Šanca podľa Draxlera prišla pre Korčoka po zmene vlád. 

"Zrazu tu bola ponuka na ministerský post. A už to išlo, veď v obracaní kabátov máme celkom pekné tradície. Odvtedy má "pevné postoje" dôležité pre daný tábor a ich zahraničných sponzorov. Zvlášť, čo sa týka podpory konfliktu na Ukrajine," poukazuje ďalej Draxler a dodáva, že doslova studené vystupovanie z neho nerobilo práve silného kandidáta.

"A tak sa zavelilo, že namiesto čisto parlamentnej rozpravy sa ide na námestia. A v rámci protestov sa bude zdôrazňovať ten pravý Kandidát," myslí si Draxler v súvislosti s protestmi, ktoré prebiehajú na Slovensku a ktoré organizuje opozícia.

"Tým nechcem povedať, že ľudia na námestiach tam chodia kvôli nemu. Určite kopa z nich chce prejaviť nejaké vlastné rozhorčenie. Ani si nedovolím tvrdiť, že koalícia v každom okamihu dobre komunikuje. Koniec-koncov, voľby jej vyhrá aj to, či budú vedieť predstavovať pozitívne témy vládnej politiky, nielen rôznu reorganizáciu. Ale o protestoch naozaj treba hovoriť pravdu. Ide o prezidentskú kampaň," konštatuje Draxler v záver príspevku na sociálnej sieti.

Protesty opozície

Opozičné protesty sa uskutočnili v Košiciach, Nitre, Žiline, Banskej Bystrici, Trenčíne, Štúrove, Prešove, Trnave, Považskej Bystrici, Lučenci, Martine, Leviciach, Spišskej Novej Vsi, Prievidzi a Piešťanoch. Okrem toho sa uskutočnil aj občiansky protest v Poprade.

Protesty zvolali opozičné Progresívne Slovensko (PS), KDH a SaS proti novele Trestného zákona, ktorá predpokladá aj zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Opozícia žiada vládu, aby stiahla novelu z rokovania parlamentu. Kritizovala aj okolnosti okolo nehody podpredsedu Národnej rady SR Andreja Danka (SNS).

OSTRÝ generál Ševčík: Zahúkali na námestí a zanechali za sebou hnoj
Ľudia po celom Slovensku opäť išli protestovať proti vláde. Vystúpili tam rečníci z radov opozičných politikov aj viacero známych osobností. Generál Ševčík už stratil s protestujúcimi akúkoľvek trpezlivosť a na sociálnej sieti Telegram regoval na... Čítať ďalej
19 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik