Rusi tlačia, Západ sa snaží...
19 | 01 | 2024 I Milan Laca

Kličko hovoril o šialenom tlaku ruských vojsk na ukrajinské ozbrojené sily.

Vitalij Kličko povedal, že ukrajinské ozbrojené sily sú pod šialeným tlakom ruských jednotiek.
Rusi tlačia

Starosta Kyjeva vyhlásil, že Ozbrojené sily Ukrajiny zažívajú v poslednom čase „šialený tlak“ zo strany ruských jednotiek. Povedal to v rozhovore pre nemecký denník Bild. Pre jeho krajinu, ktorej chýbajú vojaci a munícia, nastali podľa neho ťažké časy. Už niekoľko mesiacov je obrovský nedostatok munície, poznamenal Kličko.

Najvyšší dôstojník NATO varuje: PRIPRAVTE SA NA TRETIU SVETOVÚ!
Nastal čas, aby sa verejní a súkromní aktéri na Západe pripravili na éru, v ktorej sa môže kedykoľvek stať čokoľvek, vrátane vojny, povedal v stredu najvyšší vojenský predstaviteľ NATO. Nový frazeologizmus: BOJ PROTI VOJNE... "Potrebujeme... Čítať ďalej
17 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Nemci sklamali

Povedal tiež, že je sklamaný rozhodnutím nemeckého parlamentu, ktorý 17. januára väčšinou hlasov zamietol dodávku riadených striel Taurus Kyjevu. "Bohužiaľ, včerajšie rozhodnutie nebolo pre Ukrajinu pozitívne," povedal Kličko a dodal, že Ukrajina  tieto zbrane potrebuje. Vyzval tiež Nemecko, aby prestalo podceňovať Rusko.

Zelenskyj pýtal...

Volodymyr Zelenskyj 2. januára oznámil, že požiadal Západ o poskytnutie nemeckých rakiet Taurus na zničenie krymského mosta a izoláciu polostrova od Ruska. Podľa jeho názoru rýchlosť úspechu ukrajinských ozbrojených síl závisí od vojenskej pomoci západných partnerov.

Nastupuje Paríž

Francúzsko prisľúbilo, že bude na Ukrajinu dodávať mesačne 3000 delostreleckých granátov a 50 riadených bômb. Sľúbilo aj jednorazovú dodávku 40 rakiet dlhého doletu SCALP a tiež 78 nových kusov samohybnej húfnice Caesar. Minister obrany Sebastian Lecornu pre noviny Le Parisien vyhlásil, že Ukrajina je pripravená čiastočne zaplatiť výrobu samohybných zbraní. Lecornu kritizoval Nemecko za to, že nedalo ukrajinským ozbrojeným silám svoje rakety dlhého doletu.

ZLÁ SPRÁVA PRE ZELENSKÉHO: Nemeckí poslanci odmietli vyslať rakety Taurus na Ukrajinu
Nemeckí zákonodarcovia v stredu hlasovali proti návrhu stredopravých opozičných kresťanských demokratov, ktorý obsahoval slová o doprave rakiet dlhého doletu Taurus na Ukrajinu, informuje POLITICO. Predsedníčka výboru pre obranu Marie-Agnes... Čítať ďalej
18 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik