Romana Tabák si v novej funkcii nechce fotiť nohy ako Matovič na úrade
19 | 01 | 2024 I Mária Sliacka

Poslanci v utorok 16.1. prelomili veto prezidentky Zuzany Čaputovej , a tak už nič nestojí v ceste vzniku novému dlho očakávanému ministerstvu. Bude síce štíhle, ako avizujú kompetentní, ale vraj o to viac peňazí do štátneho rozpočtu prinesie. Od 1.februára tak máme na Slovensku o jedno ministerstvo viac.  Bude ho mať pod palcom SNS a na novú funkciu na Ministerstve športu a cestovného ruchu sa zodpovedne pripravuje Romana Tabák. 

Andrej Danko sníval o ministerstve už dávno  

Podpredseda parlamentu a predseda SNS Andrej Danko zastáva dlhodobo názor, že  Ministerstvo športu a cestovného ruchu  bude jediné, ktoré dokáže Slovensku zarobiť obrovské peniaze. Uviedol to na sociálnej sieti a dodal, že je potrebné aj pre športovcov , aby mali svoj rezort a ľudia z cestovného ruchu prostredníctvom neho tých, ktorí im budú načúvať.

Tabák hovorí o veľkej zodpovednosti

Romana Tabák síce  v  predčasných parlamentných voľbách nekandidovala, ale v kampani podporovala SNS. V rozhovore pre Startitup odôvodňuje potrebu vzniku nového ministerstva takto: „Tešíme sa, je to historická správa pre Slovensko a slovenský šport. Ten bol dlhodobo zanedbávaný, takto to bude pod jednou strechou. Je to veľká zodpovednosť a budem musieť ukázať ľuďom, že prečo sme tam a čo tam robíme.“ 

Či bude štátnou tajomníčkou, zatiaľ nepotvrdila

Romana Tabák síce priznáva, že ju čaká riadiaca funkcia, no to, či pôjde o post štátnej tajomníčky, nepotvrdila. Vyjadrila sa, že všetko oznámi až keď to bude na sto percent isté  a dodáva: „Musela som si dať overiť všetky diplomy zo zahraničia a musela som prejsť normálnym procesom, ako keď idete pracovať na ministerstvo. Tým, že mám diplomy zo zahraničia, tak to dlhšie trvalo.“ . 

Dušan Keketi sa Romane Tabák páči

Ministerstvo športu a cestovného ruchu by mal viesť  Dušan Keketi,  ktorý je bývalým generálnym riaditeľom Letiska M. R. Štefánika v Bratislave. Tabák potvrdila, že sa s budúcim ministrom už stretla. Páči sa jej, že je bez emócií a vyzerá byť dobrý manažér. „Nie je to nejaký emocionálny človek, čo by s vami hneď koketoval a srandičkoval. Má prirodzený rešpekt, hovoria za neho výsledky na bratislavskom letisku,“ uviedla pre Startitup.  

Nebude si fotiť nohy ako Matovič na úrade

Romana Tabák sa na svoju novú prácu teší, no zároveň si je vedomá veľkej zodpovednosti. V súvislosti s tým si neodpustila kritické poznámky na margo niektorých členov bývalej vlády. „To nie je, že idem do práce a si tam budem fotiť ako Matovič nohy na úrade. Alebo ako Sulík pozýva ľudí na drinky za štátne peniaze a rozhadzuje nezodpovedne peniaze, ako keby nebolo zajtrajška. Chcem ľuďom ukázať, čo pre nich urobíme, a nechcem, aby si mysleli, že si tam natáčam nejakú reality show a mám aj menšiu trému,“ vysvetlila.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

TÍTO ZRADILI VLASTNÝ ŠTÁT! (VIDEO)
PROTISLOVENSKÁ REZOLÚCIA bola v stredu schválená v Europarlamente. Naši kolegovia vyniesli týmto opozičný politický boj na novú úroveň. Očiernili vlastný štát a zmanipulovali Europarlament svojimi zavádzajúcimi informáciami. Skonštatovala to vo... Čítať ďalej
18 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik