Reč Radačovského v EP sa dostala do staníc celej Európy! A konšpirátori z Markízy sa pridali
18 | 01 | 2024 I Diana Zaťková

TOMÁŠ VALÁŠEK (PS), VLADIMÍRA MARCINKOVÁ (SaS), ADEL GHANNAM A NEKONŠPIRATÍVNA TV MARKÍZA! Liberálna "objektívna" Markíza sa opäť predviedla! Poprekrúcala reč europoslanca Miroslava Radačovského a podiskutovala si o tom s predstaviteľmi opozičného Progresívneho Slovenska a SASKY. TV Markíza, pre ktorú je MIER sprostým slovom a kto ho žiada, vojnový štváč.

"V utorok 16.01.2024 som v Európskom parlamente povedal: „Prestaňme posielať zbrane na Ukrajinu. Prestaňme podporovať zabíjanie Slovanov. Pretože ak neprestanete, môže sa stať, že my, Slovania, sa spojíme, brat s bratom, a ja verím, že sa raz spojíme a zo západnej Európy urobíme trávnik. Od Tatier, Šumavy až po Lamanš. Trávnik. A verím, že to nikto z nás nechce.“," citoval v úvode svojho statusu na sociálnej sieti Radačovský svoje vlastné slová v europarlamente.

"„Objektívny“ reportér domáceho „nekonšpiratívneho“ spravodajstva TV Markíza Adel Ghannam toto moje vyjadrenie v stredajšom vysielaní skreslil a prezentoval takto: „Ak neprestane Západ vojensky pomáhať Ukrajine, Slovania sa spoja a urobia zo západnej Európy trávnik, vyhlásil v europarlamente Radačovský.“ Rozdiel a zmysel medzi mojím vyjadrením a to, čo odvysielala TV Markíza, je zrejmý. Avšak p. Ghannam „zabudol“ uviesť záver môjho vystúpenia v EP, ktorý znel takto: „Vojna na Ukrajine je problém Spojených štátov amerických a ich globálnych záujmov. EÚ je len vazalom USA. Začnime rokovať o mieri, ale bez Američanov. Prestaňme so zabíjaním ľudí.“ Môžem sa domnievať, že Adela Ghannama najviac pobúrila moja posledná veta – prestaňme so zabíjaním ľudí," konštatuje europoslanec.

Stačilo v europarlamente niekoľko viet a Radačovský sa prvýkrát dostal do TV Markíza, ale aj do vysielacích staníc celej západnej a východnej Európy.

"A dôvod, prečo toto moje vystúpenie prevzali stanice celej západnej ale aj východnej Európy, spočíva v niečom inom. Spočíva v tom, čo som uviedol v úvode svojho vystúpenia, čo tiež TV Markíza neuviedla, a to: „Dnes už vieme všetci, že Rusko neporazíme.“ A ja by som to doplnil slovami predsedu vládu p. Fica: „Jadrová veľmoc sa poraziť nedá, rokujme o mieri.“."

Zdroj: FB/M. Radačovský | Miroslav Radačovský

Kompletne pomýlený Valášek

"A pokiaľ sa týka vyjadrenia poslanca NR SR Tomáša Valáška, podpredsedu PS v stredajšom vysielaní TV Markíza, len toľko: O mne, ktorý dva roky od začatia vojny na Ukrajine, skoro v každom príspevku, v každom vystúpení v EP, hovorím o mieri, vyzývam na ukončenie bojov na Ukrajine, hovorím o prímerí a diplomatickom riešení konfliktu, sa vo včerajšom vysielaní TV Markíza vyjadril, že som vojnový štváč. Vy, p. Valášek, ktorý podporujete posielanie zbraní, munície, státisícov delostreleckých granátov, rakiet na Ukrajinu, teda prostriedkov na zabíjanie ľudí, to so svojím výrokom asi nemyslíte vážne!" - upozorňuje Radačovský.

A opätovne si dovolil poukázať na výrok predsedu vlády SR: Nech sa radšej rokuje dva roky za rokovacím stolom o podmienkach mieru, ako sa majú navzájom zabíjať na Ukrajine ľudia.

"K slovám p. Vladimíry Marcinkovej, poslankyne NR SR za SaS vo včerajšom vysielaní TV Markíza, sa radšej nevyjadrujem. Bola členkou predvolebného tímu nešťastného Kisku v jeho predvolebnej prezidentskej kampani a chápem, že ku mne zo známych dôvodov nemôže mať dobrý vzťah. Ale vzťah k mieru a nezabíjaniu ľudí by mala mať ako žena a matka, pozitívny," prízvukuje politik.

"A preto Vám, p. Valášek a Vám podobným, pripomeniem ešte jeden môj výrok, ktorý som urobil v EP vo svojom vystúpení v minulom roku, 22.02.2023, ktorý znel takto: Zastavte to šialenstvo, lebo sa nakoniec tou slovanskou krvou udusíte," uzavrel Radačovský.

"DRŽTE H.BU!" Kričal Miroslav Radačovský v Európskom parlamente!
"OD TATIER, ŠUMAVY, AŽ PO LAMANŠ BUDE TRÁVNIK," tvrdí na sociálnej sieti europoslanec Miroslav Radačovský. Som presvedčený, že to nezmyselné zasielanie zbraní, munície a rakiet na Ukrajinu, je len úmyselné zabíjanie sa Slovanov navzájom. A keď... Čítať ďalej
17 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik