Rakety budú "súkať ako párky"!
19 | 01 | 2024 I Milan Laca

Šojgu nariadil zvýšiť výrobu vysoko presných leteckých rakiet dlhého doletu.

Ruský minister obrany Sergej Šojgu dal pokyn spoločnosti Tactical Missile Arms Corporation (KTRV), aby zvýšila výrobu vysoko presných leteckých rakiet. Informuje agentúra TASS.

Aké?

Je potrebné poznamenať, že to platí pre rakety s predĺženým dosahom až 310 kilometrov. Minister dodal, že je potrebné zabezpečiť dostatočný počet takýchto rakiet, keďže ich každodenné používanie si vyžaduje rýchle dopĺňanie.

Vojnová hystéria NATO naberá obrátky! Smer - TRETIA SVETOVÁ!
NATO si počas najväčších cvičení odskúša „začiatok tretej svetovej vojny“. ABC uviedla, že Aliancia uskutoční najväčšie cvičenia, simulujúce začiatok tretej svetovej vojny. Hurá, vojna! Podrobnosti o nadchádzajúcich manévroch prinášajú... Čítať ďalej
18 | 01 | 2024 | Milan Laca

Bol na konrole

V rámci inšpekcie, predstavili ministrovi v Štátnom inžinierskom konštrukčnom úrade "Raduga" nový produkt, s doletom 310 kilometrov. Zároveň ho vybavili aj hlavicou so zvýšeným výkonom a znížili výrobné náklady.

Potrebujeme rakety

"Teraz sa musíme uistiť, že existuje dostatočné množstvo takýchto rakiet. Každý deň máme stratu, každý deň dôjde k útoku. 

Sľúbil nové zbrane

V roku 2024 budú ruské ozbrojené sily vybavené modernými zbraňami, ktoré sú založené na technológiách umelej inteligencie a nových fyzikálnych princípoch, povedal minister obrany. Pojem „zbrane založené na nových fyzikálnych princípoch“ označuje zbrane,  vyvinuté na základe fyzikálnych procesov a javov, ktoré sa doteraz v zbraniach nepoužívali,  ani v konvenčných zbraniach, ani v zbraniach hromadného ničenia. Môžu tobyť rôzne typy zbraní, v závislosti od princípu ich fungovania, teda laserové, kinetické, rádiofrekvenčné, lúčové a iné zbrane.

VYTRIEZVENIE? Washington - CHCEME SA DOHODNÚŤ! Moskva - ZABUDNITE!
Spojené štáty sú pripravené zvážiť akékoľvek návrhy Ruskej federácie, týkajúce sa kontroly zbraní! Washington dúfa v dialóg s Moskvou v oblasti kontroly zbraní. Tvrdí Pranay Vaddi, osobitný asistent amerického prezidenta a hlavný riaditeľ pre... Čítať ďalej
18 | 01 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik