Minister pôdohospodárstva: Koho mieni podporovať v produkcii? (VIDEO)
19 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Richard Takáč (Smer-SSD) hovorí, že podpora agrosektoru musí mať hlavu a pätu. V rámci nej chce dostať do nákupov Slovákov viac slovenských a cenovo dostupných potravín. Vláda preto zvažuje všetky možnosti. Okrem iného podporu špecializovanej rastlinnej a živočíšnej výroby.

Takáč úmysel vlády podporil faktom, že v EÚ je niekoľko krajín, ktoré majú vo svojich ústavách zadefinovaný percentuálny podiel predaja domácich produktov v obchodných reťazcoch.

Šimečka sa pustil do Fica: V ŠTÝLE PUTINA DÁVA POKYNY SVOJIM VAZALOM!
Pri štvrtej vláde Roberta Fica (Smer-SSD) si na nečinnosť rozhodne sťažovať nemôžeme. Od prvého dňa, kedy sa jednotliví ministri ujali svojich funkcií, sa dejú zmeny. Také, aké koaličné strany avizovali vo svojich predvolebných programoch. Jednou z... Čítať ďalej
09 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

„Ak prídeme s takou legislatívou, bude to v súlade s európskou legislatívou, zahlasujete za to vy, ako opozičná politická strana?,“zaujímalo Takáča v diskusii s Alojzom Hlinom. Ten za stranu hovoriť nemôže, no jemu samému sa tento návrh pozdáva, ak bude takto realizovaný.

„Zbierame dáta z EÚ. Čo sa týka DPH-čky, tak tam vás chcem uistiť, že výzvy, ktoré aktuálne prebiehajú, sú všetko výzvy na podporu rastlinnej a živočíšnej výroby, podporu toho, čo chceme produkovať,“ upozornil minister. Ten chce podporovať poľnohospodárov, ktorí sa venujú komplexnej produkcii, teda živočíšnej aj rastlinnej. Nie len takých, ktorí sa na svojich pozemkoch zameriavajú len na niekoľko produktov.

„Ten vytvára hodnotu, vytvára produkciu. Zvyšujeme aj HDP v poľnohospodárstve ako takom a tým pádom vytvárame viac potravín, ktoré môžeme následne predávať,“uzavrel Takáč argumentom, prečo chce podporivať skôr komplexne zameraných producentov.

Kým vláda pracuje pre ľudí, OPOZÍCIA ŠÍRI NENÁVISŤ a OPLAKÁVA SEMAFOR... V mene „právneho štátu“ (VIDEO)
Ministri súčasnej koalície musia dávať dohromady trosky, ktoré tu zanechala Matovičova vláda. Čo robí koalícia? Šíri chaos, rozoštváva občanov, deštruuje, chodí žalovať do Europarlamentu a oberá tým našu krajinu o peniaze. A... oplakáva... Čítať ďalej
15 | 01 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik