Marián Kuffa: Pošlete chlapča, ktoré sa cíti byť tigrom, do klietky so šelmami?
18 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Farár zo Žakoviec Marián Kuffa v jednom z rozhovorov veľmi trefne vysvetlil, aký prapodivný je dnešný trend nebinárnosti, či to, že sa deti cítia trebárs, ako zvieratá. Tento trend zachytil aj on a uvažuje, prečo, keď päťročné dieťa, ktoré povie, že sa cíti ako tiger, nepustíme ho do klietky s tigrami, ale päťročnému chlapcovi niektorí rodičia nemajú problém „uveriť“, že je dievča. 

„Chlapec päťročný povie, cítim sa tiger. Je on tiger? Nech mu to uveríme. Dakto má štvorročné tigre, ktoré sa bijú. Tak dáme toho päťročného, nech urobí poriadok,“ približuje absurdnú situáciu Marián Kuffa.

„Vidíte, neveríme mu to,“ uvádza vzápätí na pravú mieru aj pre tých, ktorí by sa zľakli, že by predškoláka pustil medzi dravé šelmy.

„Ale keď päťročný chlapec povie, že sa cíti ako žena, tak mu to veríme. Prečo? Lebo mamička chce vyniknúť, ocko chce vyniknúť. Ale im to je jedno, že sprznia malé deti,“konštatuje na záver farár zo Žakoviec.

„Toto je zhubná cesta, ktorou sa uberajú tie formy ,ideologickej kolonizácie’, ktoré by chceli zrušiť ľudské odlišnosti. Ako je tomu v prípade takzvanej genderovej teórie, alebo tých, ktorí by pred realitu života postavili obmedzujúce predstavy o slobode. Napríklad tým, že by ako pokrok vychvaľovali nezmyselné ,právo na potrat’, ktoré je vždy tak tragickou prehrou,“ postavil sa proti potratom a genderovej ideológií pápež František.

Vo vianočnom príhovore pápež František ostro odsúdil potraty
Pápež František vo svojom vianočnom posolstve “Urbi et Orbi” silnými slovami odsúdil potraty. Prirovnal ich k úmrtiam vo vojne. Malým Ježiškom vojna zničila detstvo Vo vianočnom príhovore “Urbi et Orbi” pápež František prirovnal potraty k... Čítať ďalej
30 | 12 | 2023 | Mária Sliacka

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik