Ľuboš Blaha vysvetlil, prečo pri prezidentkinom vystúpení čítal (VIDEO)
19 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Prezidentku Zuzanu Čaputovú za jej prejav v NR SR nepochválili predseda poslaneckého klubu Smer-SSD Ján Richter a ani poslanec Tibor Gašpar. Ľuboš Blaha prezidentke ešte v pléne, čítaním knihy Smrť Milana Lučanského pripomenul, že obhajuje tých, ktorí sú zodpovední za jeho smrť. Vo vyhlásení poslaneckého klubu svoj počin aj vysvetlil, najskôr však reagoval na to, čo sa v stredu odohralo v Štrassburgu.

Pár slovami o škandalóznej rezolúcii EP voči SR

Túto rezolúciu podporilo viacero opozičných europoslancov, čo Smer považuje za „judášske protislovenské konanie“. Strana síce rešpektuje iný názor, no vynášanie sporov medzi koalíciou a opozíciou je absolútne nehorázne. Blaha preto pripravil za poslanecký klub Smer-SSD Vyhlásenie SR v piatich bodoch, ktoré bude po dohode s koaličnými partnermi prijaté najskôr na zahraničnopolitickom výbore, potom v pléne NR SR.

„Všetci títo, ktorí podporili protislovenskú rezolúciu EP a ja som presvedčený, že by sa za to mali hanbiť, lebo takýmto spôsobom ubližovať Slovensku bez ohľadu na to, že môžu mať iný názor, je absolútne bezpredmetné,“myslí si Blaha.

Fico o vystúpení Čaputovej v NR SR: PANI PREZIDENTKA SA POSTAVILA NA STRANU ZLOČINU! (VIDEO)
Vystúpenia prezidentky Zuzany Čaputovej v Národnej rade SR sa zúčastnila aj vláda v plnej zostave. Na tlačovom vyhlásení premiér Robert Fico (Smer-SSD) skonštatoval, že to nebolo vyjadrenie rešpektu voči prezidentke. Vláda svojou účasťou chcela... Čítať ďalej
18 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Na Telegrame Blaha doplnil...

„Médiá a opozícia už zase hysterčia, lebo som počas dnešného príhovoru podpredsedníčky Progresívneho Slovenska Čaputovej čítal v parlamente knihu Smrť generála Lučanského. Áno, bol to politický signál, že podpredsedníčka PS Čaputová mala dnes potrebu vystúpiť v parlamente na obranu Lipšica a jeho mäsiarov, ale keď kvôli Úradu špeciálnej prokuratúry zomrel Milan Lučanský, tak bola ticho,“dopĺňa Ľuboš Blaha na Telegrame.

„A dnes akosi zabudla povedať, čo napáchala bývala vláda s generálom Lučanským, tak som jej to aspoň takto vizuálne pripomenul - aj ona sa na tom podieľala a dnes gaunerov, ktorí sú za smrť generála zodpovedný, obhajuje. Je to hanba, rovnako ako celý jej dnešný opozičný príhovor a ja som jej iba nastavil zrkadlo. Takto som odpovedal televízii TA3 na ich otázku. Slušne a jasne,“ uzatvára podpredseda parlamentu.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik