Chcete cez víkend vidieť Petru Vlhovú? V Jasnej to pôjde. Nie však bez obmedzení
18 | 01 | 2024 I Eka Balašková

Slalomárka Petra Vlhová svojimi úspechmi v slalome aj v slovenskom divákovi a športovom fanúšikovi vzbudila väčší záujem o slalom, či obrovský slalom. O to viac, že počas najbližšieho víkendu sa v Jasnej bude konať Svetový pohár. Návštevníci nie len tohto podujatia sa budú musieť prispôsobiť viacerým opatreniam a dôležité bude držať sa niekoľkých pokynov organizátorov.

Na svetové hviezdy sa po trojročnej prestávke má prísť pozrieť viac, ako 11 500 divákov, neoficiálne počty však hovoria až o 20-tich tisícoch fanúšikov. Kvôli zdarnému priebehu potrebuje byť také množstvo ľudí dobre zorganizované. Organizátori preto informujú, kto všetko bude môcť vojsť autom do Demänovskej doliny ale aj o tom, kde budú záchytné parkoviská a odkiaľ bude premávať kyvadlová doprava.

Na kono sa môžete tešiť

Bez úradujúcej olympijskej šampiónky Petry Vlhovej to, samozrejme, nepôjde. Svoje slalomové zručnosti v Jasnej predvedie celá lyžiarska slalomová špička. K lístkom sa už bežnou cestou nedostanete. Pritom cena tých najdrahších sa pohybovala okolo hranice 2 500 eur. Nemusíte zúfať – organizátori pripravili fanúšikovské zóny, ktoré budú podľa Plusky bezplatné.

Svetový pohár Jasná 2024

AKTUÁLNE Iba 4-dňový PRACOVNÝ týždeň na Slovensku? Prekvapivé, čo na to povedal premiér
Slovensko by mohlo v krátkom čase patriť ku krajinám, ktoré zavedú štvordňový pracovný týždeň. Povedal to v stredu na zasadnutí Svetového ekonomického fóra (WEF) v Davose slovenský premiér Robert Fico (Smer-SD) s tým, že na začiatok by išlo iba o... Čítať ďalej
18 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Prípravy už takmer rok

Hoci sa Svetový pohár koná počas najbližšieho víkendu, prípravy naň sa začali už na jar a zainteresovaných na nich bola takmer tisícka ľudí. Aj kontrola Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) skončila dobre.

„Aktuálne sa stavia cieľová zóna, tribúny, pódium vo fan zóne a ďalšia infraštruktúra nevyhnutná na preteky. Začalo sa s balkovaním pretekárskej aj tréningovej trate, aby boli čo najlepšie pripravené,”informoval hovorca Tatry Mountain Resorts Marián Galajda.

Myslite na dopravu

Organizátori aj kvôli očakávanému veľkému náporu divákov odporúčajú dodržiavať časy vstupov. Po oba súťažné dni bude zo záchytných parkovísk návštevníkov a lyžiarov do strediska voziť kyvadlová doprava. Tú zabezpečí sto autobusov.

„Ak sa chcú diváci včas dostať na podujatie, tak im odporúčam prísť čo najskôr, medzi 4. - 6. hodinou ráno, na záchytné parkoviská pri Liptovskom Mikuláši. Už od 6.30 budú v dejisku podujatia nachystané gastrostánky, ľudia sa nemusia obávať, že by sa už takto skoro nemohli zahriať,“uviedli organizátori. Vstup do Demänovskej doliny (do 7:30) budú mať len miestni obyvatelia, ubytovaní hostia a zamestnanci. Ak ste návštevník, musíte mať zakúpené parkovanie.

Organizátor na stránke podujatia upozorňuje, že vozidlá zaparkovaná neoprávnene, budú odtiahnuté.

PEKLO NA CESTÁCH Autá zrazili dvoch CHODCOV! Havaroval kamión aj AUTOBUS
Situáciu na cestách komplikujú dopravné nehody aj nepriaznivé zimné počasie. Vodičov trápi aj poľadovica, autá zrazili dvoch chodcov, informuje portál zoznam.sk. K vážnej nehode došlo dnes ráno medzi Dargovom a Bačkovom. Na miesto boli vyslané... Čítať ďalej
18 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Kde teda zaparkovať?

Zadarmo budete môcť parkovať na dvoch parkoviskách, štyri záchytné parkoviská budú platené.

  • Parkovisko pri TATRALANDII - parkovanie ZADARMO
  • Záchytné parkovisko pri Akadémii ozbrojených síl - parkovanie ZADARMO
  • Záchytné parkovisko P7 Pavčina Lehota - PLATENÉ
  • Parkovisko P5 Pri Demänovskej jaskyňi Slobody - PLATENÉ
  • Parkovisko P4 Lúčky – PLATENÉ
  • Parkovisko P3 Záhradky – PLATENÉ

Organizátori pritom upozorňujú, že kyvadlová doprava bude okrem záchytných parkovísk aj spred železničnej stanice v Liptovskom Mikuláši.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik