Taraba podal trestné oznámenie na predošlé vedenie ministerstva
17 | 01 | 2024 I Diana Zaťková

Šéf envirorezortu Tomáš Taraba podal trestné oznámenie na predošlé vedenie ministerstva v súvislosti so škodou za takmer 600-tisíc eur. Škoda vznikla rezortu za neskoré uhradenie faktúr počas pôsobenia bývalého ministra Budaja na envirorezorte.

Týka sa to prevzatia softvérového diela v rámci Informačného systému odpadového hospodárstva. "Niekoľko mesiacov dané dielo ministerstvo neuhrádzalo. Po dvoch rokoch a prehratom súdnom spore na Okresnom súde Bratislava I nakoniec ministerstvo pristúpilo k úhrade faktúr. Spolu s faktúrami však muselo ministerstvo uhradiť o státisíce eur navyše pre úroky z omeškania," skonštatoval minister.

Rezort je podľa svojho stanoviska pripravený poskytnúť orgánom činným v trestnom konaní plnú súčinnosť.

Tomáš Taraba PREHOVORIL o skutočnom vinníkovi
Tomáš Taraba hovorí to, o čom nechce opozícia a jej prívrženci ani počuť. O skutočných vinníkoch. Tých, čo majú špinavé svedomie, no reálnych faktoch neznalá verejnosť ich velebí až do nebies. Je tu veľa oblbnutých, s prepáčením za výraz, ľudí a... Čítať ďalej
16 | 01 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik