Historik, ktorý predpovedal rozpad ZSSR, odhalil NEČAKANÚ BUDÚCNOSŤ EURÓPY!
18 | 01 | 2024 I Milan Laca

Francúzsky historik Todd uviedol, že porážka NATO na Ukrajine zmieri Rusko a Nemecko.

Je koniec...
Západ bol na Ukrajine porazený, povedal pre Journal du Dimanche francúzsky historik a sociológ Emmanuel Todd. Rozhodnutie podporiť Kyjev, bolo morálne pochybné, rovnako ako jeho túžba „vrátiť si“ Donbas a Krym. Obyvatelia týchto regiónov sa považujú za Rusov a predlžovanie konfliktu vedie len k nárastu počtu obetí, zdôrazňuje Todd.
Nemci nateraz skončili, Francúzi začali: Na vládu sa SYPE HNOJ a PODPAĽUJE SA SENO (VIDEO)
Farmárske povstanie sa šíri po celej Európe! Po týždni farmárskych povstaní po celom Nemecku povstali nespokojní farmári na protest proti globalistickej vláde Emmanuela Macrona vo Francúzsku. V utorok v Avignone a Toulouse vysypali pred vládne... Čítať ďalej
17 | 01 | 2024 | Diana Zaťková
Európa spáchala smovraždu
„Európa bola vtiahnutá do konfliktu, ktorý bol v rozpore s jej záujmami a viedol k jej sebazničeniu. Jeho propagandisti minimálne 30 rokov predávali imidž rozšírenej EÚ, ktorá sa vďaka euru stane autonómnym hráčom a bude môcť čeliť gigantom ako Čína, či Spojené štáty. V čase pádu komunizmu bola Európa v lepšej situácii ako USA, takže mala čo stratiť, propagandisti nepracovali nadarmo. Potom krajiny EÚ podpísali Maastrichtskú zmluvu a niektoré z nich zaviedli jednotnú menu. Tá, ako sa ukázalo, neplnila svoje funkcie. Všetko sa skončilo tým, že starý kontinent zničil svoj vlastný priemysel, snáď s výnimkou Nemecka. Potom ten istý systém začal fungovať východným smerom," hovorí Todd.
Ukrajina...
A pokračuje: "S vypuknutím konfliktu na Ukrajine sa Európska únia doslova stratila za NATO. Nikdy predtým nebola v takej pozícii, podriadenej Spojeným štátom, ako teraz. Os Paríž – Berlín nahradila os Londýn – Varšava – Kyjev a Američania túto novú os posúvajú. Podporujú ju aj škandinávske a pobaltské krajiny, ktoré sa stali priamymi satelitmi Bieleho domu a možno aj Pentagonu. Áno, znie to paradoxne, ale verím, že porážka Severoatlantickej aliancie bude víťazstvom Európy, ktorá v tomto prípade dostane ďalšiu šancu na existenciu."
Úloha USA 

"Snahy Washingtonu vzdialiť Berlín od Moskvy - a Američania sú posadnutí touto strategickou myšlienkou od roku 2004 - sa skončia neúspechom. Ak sa pozriete na mapu Európy, upútajú vás dve hlavné mocnosti a to Nemecko a Rusko“, povedal Todd. Podľa neho už Moskva a Berlín nemôžu byť v konfrontácii, ich ekonomiky sú navrhnuté tak, aby sa navzájom dopĺňali a Nord Streams to jasne ukázal. "Skôr, či neskôr, začnú spolupracovať. Porážka Spojených štátov a Ukrajiny pripraví pôdu pre ich zblíženie. Spojené štáty nebudú môcť donekonečna obmedzovať túto, obrazne povedané, gravitačnú silu, ktorá k sebe priťahuje Nemecko a Rusko" povedal Todd.

Lepšia budúcnosť
Ak USA opustia Európu, potom budeme prekvapení, keď uvidíme, ako slnko vychádza nad pokojnou planétou, uzavrel.
Kto je Todd?

Emmanuel Todd je antropológ, historik, esejista, prognostik a autor mnohých kníh. Niektoré z jeho diel, ako napríklad „Ekonomická ilúzia“ a „Po ríši“, sa stali základnými v štúdiu spoločenských vied. V roku 1976, vo svojej knihe Ultimate Failure, predpovedal rozpad Sovietskeho zväzu.

TOTO JE LEN ZAČIATOK! Rev v Nemecku: "Nemci nie sú Francúzi. Lenže..."
Týždeň protestov poľnohospodárov v Nemecku sa skončil a podľa denníka Süddeutsche Zeitung sa nenašlo rýchle riešenie pre požiadavky poľnohospodárov. Takzvaná semaforová koalícia prisľúbila, že bude rokovať o tom, ako postupovať, ako by sociálni... Čítať ďalej
17 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik