Raši označil stretnutie s maďarskými kolegami za úspech (VIDEO)
19 | 01 | 2024 I Dušan Janek

Richard Raši spolu s Robertom Ficom a členmi slovenskej vlády navštívili Viktora Orbána, predsedu maďarskej vlády. Navštívili i prezidentku Maďarska, položili i veniec pri hrobe neznámeho vojaka. Naši vrcholoví politici sa tiež zúčastnili najdôležitejšieho bodu návštevy, ktorým bolo plenárne zasadnutie predsedov vlád Slovenska a Maďarska a ich ministrov.

„Okrem mnohých tém sme preberali najmä to, čo zaujíma mňa, ako ministra zodpovedného za eurofondy a za regionálny rozvoj a informatizáciu,“ informoval Richard Raši. „Boli to naše spoločné pozície na samit premiérov, ktorý sa uskutoční 1. februára. Je dôležité, aby sme prijali pre Slovensko potrebné zmeny na to, aby sme nielen fyzicky, ale aj účtovne ukončili staré programové obdobie," vyjadril sa Raši.

Vzťahy medzi Slovenskom a našim južným susedom úspešne napredujú.

Zástupcovia našej krajiny diskutovali i o cezhraničnej kooperácii. Možno o nej hovoriť ako o veľmi úspešnej. Za posledných desať rokov sa spojenia medzi Slovenskom zvýšili zo šestnástich na štyridsať. Minister Raši zdôraznil, že o týchto záležitostiach treba hovoriť, pretože styky medzi našimi krajinami nekončia iba na hraniciach Slovenska, prekračujú medze regionálnych aktivít a spoluprácou s Maďarskom sa vzájomná aktivita  revitalizuje a kontakty obohacujú. Ľudia budú môcť chodiť za nákupmi, za kultúrou, za športom, za prácou. Či už ide o obyvateľov Slovenska cestujúcich do zahraničia, alebo o obyvateľov zahraničných krajín putujúcich k nám.

„Hodnotím toto stretnutie ako veľmi intenzívne, ale z môjho pohľadu aj veľmi pozitívne a naozaj môžem povedať, že medzi Slovenskom a Maďarskom nie sú žiadne problémy, iba spoločné projekty slúžiace na rozvoj oboch krajín,“ zhodnotil s nadšením minister Raši.

TK predsedu vlády SR Roberta Fica a predsedu vlády Maďarska Viktora Orbána
Tlačové vyhlásenie predsedu vlády Slovenskej republiky Roberta Fica a predsedu vlády Maďarska Viktora Orbána. VIDEO: <iframe... Čítať ďalej
16 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik