Kadyrov vybudoval jednu celú dedinu! Neuveríte pre koho bude!
17 | 01 | 2024 I Gabriela Fedičová

Kadyrov víta tých, ktorí prichádzajú z Gazy s otvorenou náručou, dokonca pre nich vybudoval samostatnú dedinu. Okrem toho každá rodina dostáva materiálnu podporu vo výške 100 000 rubľov.

Čečenský vodca Ramzan Kadyrov vyhlásil, že postaví palestínsku dedinu pre utečencov z Gazy, informoval izraelský denník Ynetnews.

Dedinka bude postavená v Groznom, hlavnom meste Čečenska, vedľa škôl a materských škôl a bude zahŕňať päť obytných budov, z ktorých každá bude mať 35 bytov s celkovou obytnou plochou približne 45 tisíc metrov štvorcových.

Rodinní príslušníci utečencov bez ruského občianstva dostali po príchode pasy a občianstvo. Kadyrov tiež oznámil, že každá rodina dostáva materiálnu pomoc vo výške 100 000 rubľov.

Podľa izraelského sociálneho aktivistu narodeného v Rusku Alexa Tenzera prišlo od začiatku vojny do Ruska z pásma Gazy zatiaľ približne 1124 utečencov, z ktorých väčšina sa usadila v oblastiach s moslimskou majoritou, ako sú Čečensko a Dagestan. Prvú skupinu utečencov už prijalo Čečensko, ktoré oznámilo, že je pripravené prijať ďalších približne 250 utečencov.

Sám Kadyrov sa s niektorými z nich stretol a povedal, že 30 utečencov už bolo prijatých na zamestnanie v zdravotníctve a zvyšok teraz navštevuje kurzy, aby sa naučili ruštinu.

Minulý mesiac Kanada oznámila plány na uvoľnenie podmienok pre prijímanie príbuzných kanadských občanov a obyvateľov žijúcich v Gaze. Kanada však dala jasne najavo, že stiahnutie z Gazy bude závisieť od súhlasu Izraela a varovala, že opustenie oblasti by mohlo byť nebezpečné. Kanadský minister pre imigráciu, utečencov a občianstvo Mark Miller uviedol, že v rámci programu by sa v krajine mohli usadiť stovky ľudí.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik