Fico: Rukopis uznesenia EP je rukopisom slovenských opozičných europoslancov! PRÍDE TVRDÁ REAKCIA (VIDEO)
17 | 01 | 2024 I Diana Zaťková

Slovenskí opoziční poslanci, ale aj celá opozícia špinia Slovensko, kde sa dá - jediné, čo im fakt ide! Vládna koalícia by mala tvrdo reagovať na toto zasahovanie EP do suverénnych vnútorných záležitostí SR ráznym uznesením NR SR! Premiér Robert Fico (Smer-SD) to uviedol vo videu v reakcii na prijatie uznesenia Európskeho parlamentu (EP), ktoré kritizuje vládny návrh novely Trestného zákona.

Kydajú na vlastný štát! Jedine to progresívcom naozaj ide

"Rukopis uznesenia Európskeho parlamentu je rukopisom slovenských opozičných europoslancov, ktorí narozprávali svojim kolegom nezmysly, nepravdy a tie sa nakoniec prejavili aj v obsahu dokumentu," komentuje Fico najnovšie dianie v EP.

“Vo vládnej koalícii si musíme definitívne uvedomiť, že proti nám stoja politickí protivníci, opoziční poslanci, tak doma, ako aj v zahraničí, ktorí sú pripravení urobiť akékoľvek špinavosti v tomto politickom boji. Na to musí byť pomerne rázna, tvrdá, ale demokratická odpoveď,” skonštatoval predseda vlády.

Myslí si, že je čas, aby sa vláda “špinavým útokom” proti Slovenskej republike postavila.

Viac vo videu:

Európsky parlament schválil uznesenie kritické voči slovenskej vláde

Poslanci Európskeho parlamentu (EP) v stredajšom hlasovaní v Štrasburgu prijali uznesenie, ktoré kritizuje návrh novely Trestného zákona predložený vládou premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Za uznesenie hlasovalo 496 zo 630 prítomných poslancov, 70 bolo proti a 64 sa zdržalo hlasovania, informuje spravodajca TASR.

Text uznesenia, ktorý vznikol po rozprave v pléne z 13. decembra, vyjadruje obavy európskych zákonodarcov o schopnosť novej slovenskej vlády bojovať proti korupcii a chrániť finančné záujmy EÚ, ak bude schválená navrhnutá novela Trestného zákona. V decembrovej rozprave vystúpilo okolo 30 zákonodarcov, medzi nimi aj 13 z celkového počtu 14 slovenských europoslancov.

Nové pravidlá rušia Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP), ktorá sa zaoberá najzávažnejšími trestnými činmi a korupciou, a zároveň zmierňujú tresty za niektoré majetkové trestné činy.

POZRITE SI VIDEO! Beňová vytočená do biela! Prepáčte emócie, ospravedlňuje sa vopred...
Európsky parlament hlasoval o rezolúcii voči Slovenskej republiky. Europoslankyňa sa ospravedlňuje za emócie a nechápe, čo chýba opozičným poslancom. Slovenskí poslanci reprezentujúci Slovenskú republiky predložili rezolúcii voči Slovenskej... Čítať ďalej
17 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová

Upozornenie v tejto veci dostala začiatkom decembra slovenská vláda aj zo strany Európskej komisie, ktorá požiadala Slovensko, aby nepokračovalo v novelizácii Trestného zákona a zrušení ÚŠP, pretože tieto návrhy treba dôkladne zvážiť. Eurokomisia naznačila, že je pripravená na ďalšie politické a technické diskusie so slovenskou vládou s cieľom podrobnejšie preskúmať tieto otázky, pričom zamýšľané zmeny a doplnenia zákona odporúča konzultovať aj s Benátskou komisiou Rady Európy.

V podobne kritickom duchu sa v decembri vyjadrila aj Európska prokuratúra (EPPO), ktorá po analýze navrhovaných zmien týkajúcich sa Trestného poriadku, Trestného zákona, zákona o prokuratúre a zákona o ochrane oznamovateľov dospela k záveru, že tieto kroky predstavujú vážne riziko porušenia zásad právneho štátu. V konkrétnej rovine by to podľa EPPO minimalizovalo odhalenie možných podvodov poškodzujúcich finančné záujmy EÚ a narušilo funkčný mechanizmus podávania správ medzi Európskou prokuratúrou a špeciálnou prokuratúrou.

KDH aj bývalé OĽaNO sa konečne prebralo!

Opozičné Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) nesúhlasí s tým, aby Európsky parlament zasahoval do vnútropolitického boja ohľadom rušenia Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) a novely Trestného zákona. Reagovalo tak na stredajšie hlasovanie v Európskom parlamente. Predsedníctvo KDH vyzvalo svojich europoslancov, aby za rezolúciu o reforme na Slovensku nehlasovali. Informovala o tom hovorkyňa hnutia Lenka Halamová.

Viac v článku:

KDH SA PREBRALO Z HLBOKÉHO SPÁNKU: TOTO NIE! - odkazujú Bruselu a progresívcom
Poslanci Európskeho parlamentu v stredajšom hlasovaní v Štrasburgu prijali uznesenie, ktoré kritizuje návrh novely trestného zákona predložený vládou slovenského premiéra Roberta Fica. Opozičné Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) nesúhlasí s tým,... Čítať ďalej
17 | 01 | 2024 | Diana Zaťková
#google_vignette

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik