COVID, UKRAJINA? PREDSA BY NÁM NEKLAMALI! ALE KLAMALI...
18 | 01 | 2024 I Diana Zaťková

Prebudenie občanov práve nevidí český lekár Jan Hnízdil, jeden z priekopníkov českej komplexnej a psychosomatickej medicíny. „Fakty týkajúce sa zneužitia covidu či Ukrajiny na mocensko-politické účely odmietajú aj s odstupom. Hovorí sa tomu pštrosí syndróm. Niektorí ľudia sa tak boja pravdy, že ju radšej nechcú poznať,“ povedal v rozhovore pre Parlamentní Listy.cz. A umelci a iné osobnosti, ktoré nás vedú ku konformite? „Dôveru a sympatie, ktoré k nim chováme, automaticky prenesieme na naratív, ktorý prinášajú. ‚Predsa by nám neklamali,' hovoríme si. Ale klamali,“ usudzuje Hnízdil.

Na Nový rok predniesol prejav Petr Pavel. Čítal ho celý z čítacieho zariadenia. Počas dvanástich minút bolo potrebných 22 strihov, často veľmi blízko seba. Zaregistroval som výhradu voči Českej televízii, že ich bolo veľa a niektoré nezmyselné. Málokto si však uvedomil, že strihy boli nutné preto, že hlava štátu nebola schopná text prečítať súvisle a bez prerieknutia. Navyše bolo podľa prejavu zrejmé, že Petr Pavel odriekava text pripravený niekým iným. Pôsobil ako školák, ktorý pri tabuli odriekava "našprtaný" – a ešte nie veľmi dobre – text, rozhodne nie ako psychopat, ktorý sa predral k moci. Je výnimkou, alebo začiatkom nového trendu, že na najvyššie miesta sa budú dostávať uhladení páni typu Petra Pavla a Petra Fialu, ktorých správaniu a vystupovaniu zdanlivo nemožno nič vytknúť?

Nonverbálne prvky v prejavoch prezidenta Pavla, premiéra Fialu a ďalších vládnych bábok bijú do očí. Toporné držanie tela, strnulé pohyby, žiadna mimika, monotónna reč… Doslova deklamujú predložený text, idú podľa nôt. Keď sa pani plukovníčky prezidentovej (Eva Pavlová je podplukovníčka českej armády v zálohe, pozn. red.) na konferencii v Kyjeve spýtali, aký vplyv má vojna na psychiku detí, bola úplne mimo. Niekoľko minút zúfalo listovala papiermi, zabudla hovoriť anglicky, na otázku nedokázala reagovať... V scenári to nebolo. Politika je bábkohra s prvkami iluzionizmu. Ide o to pritiahnuť pozornosť divákov, vtiahnuť ich do hry, vytvoriť ilúziu demokracie, navodiť stav hypnotickej poslušnosti. Vládni politici sú iluzionisti tretieho rádu. Dostávajú scenáre, posty a benefity, ktoré ich udržujú v predstave, že sú riadiacimi prvkami systému.

Tá predstava o vlastnej dôležitosti a o tom, že niečo skutočne riadi, je zrejmá na jednom každom členovi Fialovho kabinetu. Kto však za nimi ťahá za nitky?

Od nich vedú nitky k iluzionistom druhého rádu. Hovorí sa im globálna (j)elita. Ide o pár najbohatších ľudí sveta, majiteľov bánk, médií, farmaceutických a zbrojných korporácií. Väčšinou sa jedná o bezohľadných, bezcitných a dravých psychopatov. Narodili sa v správnom čase, s prístupom k rodinnému či firemnému bohatstvu, majú talent na burcovanie nenávisti, môžu tak zariadiť zotročenie a smrť obrovského počtu nič netušiacich ľudí. Dielo skazy potom sledujú s uspokojením, z bezpečnej vzdialenosti. 

Sociológ Austin Harrington dokonca považuje psychopatov za nový (ne)ľudský druh – (ne)tvory ako výsledok spoločenského systému založeného na individualizme, dravosti a bezohľadnosti. Podľa potreby rozpútavajú chaos, strašia alebo uspávajú obyvateľstvo, organizujú hru na demokraciu, vytvárajú legislatívu nevyhnutnú na uspokojenie nikdy nekončiacej nenásytnosti. Od nich sa riadiace nitky zbiehajú priamo do rúk Satana, ktorý je metaforou absolútneho zla a mamonu.

Propaganda, ilustračné foto: Pixabay

Myslíte, že si ľudia už začínajú uvedomovať vážnosť situácie a že sa prebúdzajú?

Nie som si istý. Od začiatku covidizmu som upozorňoval na nebezpečenstvo manipulácie, nulovú výpovednú hodnotu testov, neúčinnosť respirátorov, nebezpečenstvo vakcín... V lepšom prípade ma ľudia ignorovali, v horšom napádali. Väčšina poslušne nasadila respirátory, nechala sa izolovať, testovať, očkovať. Keď vystriedal covidizmus ukrajinizmus, vyvesili ukrajinské vlajky, organizovali zbierky na nákup zbraní. 

Fakty týkajúce sa zneužitia covidu či Ukrajiny na mocensko-politické účely odmietajú aj s odstupom. Hovorí sa tomu pštrosí syndróm. Niektorí ľudia sa tak boja pravdy, že ju radšej nechcú poznať. Je to výsledok myšlienkového procesu, ktorý slúži na ochranu vlastnej integrity pred problémom. Jedinec vníma len informácie, ktoré sú priaznivé, zatiaľ čo negatívne ignoruje alebo odmieta.

Čo ďalšie znižuje schopnosť človeka naplno vnímať realitu okolo seba?

Ďalší zaujímavý psychologický aspekt sa volá slepota na zmenu. Nejde o stratu zraku, ale o hranice možností ľudského vnímania. Aj keď sa teoreticky môžeme naraz sústrediť na niekoľko vecí, schopnosť sústredenia sa na čokoľvek – mimo hlavnej činnosti – pri náročnejších úkonoch rapídne klesá. Človek má tendenciu sa intenzívne sústrediť iba na jeden aspekt komplexného problému. 

Ak médiá koncentrujú pozornosť ľudí na covid alebo Ukrajinu, ľudia nemajú kapacitu vnímať, čo sa deje okolo, chápať súvislosti. Zatiaľ čo u nás je mnoho ľudí postihnutých pštrosím syndrómom a slepotou k zmene, na Slovensku som zaznamenal veľkú zmenu. Na jeseň som vystúpil na festivale Avatar v Seredi, koncom roka ma Milan Markovič pozval na besedu do Bratislavy. Záujem bol obrovský. Pre názory, za ktoré som si v Čechách vyslúžil označenie antivaxer, dezinformátor a dezolát, ma na Slovensku vítajú, prejavujú rešpekt a vďačnosť. 

Najvyšší dôstojník NATO varuje: PRIPRAVTE SA NA TRETIU SVETOVÚ!
Nastal čas, aby sa verejní a súkromní aktéri na Západe pripravili na éru, v ktorej sa môže kedykoľvek stať čokoľvek, vrátane vojny, povedal v stredu najvyšší vojenský predstaviteľ NATO. Nový frazeologizmus: BOJ PROTI VOJNE... "Potrebujeme... Čítať ďalej
17 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Hovorili ste o koncentrácii médií na covid, od februára 2022 na Ukrajinu. Kvôli podpore zbierky na drony pre Ukrajinu čelí herec Ondřej Vetchý vyhrážkam. „Prekvapila ma tá miera, je to nad rámec toho, na čo som zvyknutý. Tiež som ale dojatý, že sa zatiaľ vybralo 25 miliónov,“ konštatoval bezpečnostný analytik Milan Mikulecký, ktorý zbierku spoluorganizuje. Čo si o tom myslíte?

Pána Vetchého považujem za slušného človeka a výborného herca. V reklame na drony podľa mňa nevystupuje pre peniaze. Je presvedčený, že slúži dobrej veci. Stal sa obeťou vojnovej propagandy, manipulácie, brainwashingu. Postup je zakaždým rovnaký a zakaždým účinný. Ľudí treba najskôr vydesiť: „Vírus zabíja. Rus chce zničiť svet. Ak ťa uchváti, zahynieš.“

K tomu sa pridá pár fotiek zničených miest, hromadných hrobov, desivá štatistika obetí viRusov. Akonáhle sa ľudia začnú báť, dá sa s nimi ľahko manipulovať. Po desivej správe nasleduje správa povzbudivá: „Nebojte sa, my sa o vás postaráme, vedci vyvinuli účinné vakcíny proti vírusu i zbrane proti Rusku. Nechajte sa očkovať, podporujte boj až do úplného víťazstva.“ Za nositeľov týchto informácií sú vybraní populárni herci, športovci, vedci-teoretici… 

Jan Hnízdil, foto: FB/JH

Na ich tváre, prípadne renomé sa má verejnosť iba nachytať?

Dôveru a sympatie, ktoré k nim chováme, automaticky prenesieme na oznámenia, ktoré prinášajú. „Predsa by nám neklamali,“ hovoríme si. Ale klamali. Možno o tom ani sami nevedia. Ďalším nástrojom manipulácie je umelé vytvorenie nedostatku: „Nechajte sa ihneď očkovať, vakcín je málo, na každého sa nedostane. Podporujte vojnu proti Rusku, Ukrajinou sa neuspokojí, potom sme na rade my.“ Ide o podprahové oznámenie: „Ponáhľajte sa. Nepremýšľajte. Odovzdajte nám peniaze, dôveru, sami seba.“

Zo všetkých strán sa valia desivé informácie, tolerovaný je jediný názor, jediné riešenie. Hovorí sa tomu kumulatívny efekt, nápor na mozog je tak drvivý a sústavný, že začnú pochybovať aj tí najodolnejší. Než aby sme sa zastavili a premýšľali, radšej ideme s davom. „Keď sa nechávajú všetci testovať, zatvárať a očkovať, keď toľko ľudí nenávidí Rusko, tak na tom niečo musí byť,“ hovoríme si. Ale nemusí. Keď niečo robí veľa ľudí, ešte to neznamená, že je to správne. Úlohu v hre psychopatov o vojnovej propagande a globálnej manipulácii Ondřej Vetchý brať nemal, vôbec mu nesedí.

Sankcie proti Rusku a Spolok európskych idiotov
Skutočnosť že USA zarábajú na nimi vyprovokovanej vojne na Ukrajine bilióny USD nie je žiadne tajomstvo. Ale USA zarábajú aj na sankciách proti Rusku a smejú sa celému svetu vrátane Spolku európskych idiotov (SEI). Sankcie sú nástroj ekonomického... Čítať ďalej
15 | 01 | 2024 | Ivan Štubňa

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik