Zelenského optimizmus v Davose! Putin je podľa neho na konci!
16 | 01 | 2024 I Milan Laca

Zelenskyj na fóre v Davose: Tento rok by mal byť rozhodujúci, Putinove ambície sú odsúdené na zánik.

Ukrajinský prezident v prejave v Davose na ekonomickom fóre vyzval krajiny, aby sa pridali k podpore Ukrajiny, pretože vojnu možno zastaviť len tlakom na Rusko.

Putin je na konci! 

Zelenskyj označil ambície ruského prezidenta Vladimira Putina za odsúdené. "Dokonca aj súčasní Putinovi kumpáni v Pchjongjangu a Teheráne len využívajú jeho šialenstvo, kým ešte má technológie a zdroje, aby ich zaplatil. Nikto neverí v jeho budúcnosť a neinvestuje do nej," povedal Zelenskyj.

Dobrý nápad z Kyjeva: Kúpte si a bráňte sa sami!
Letectvo vyhlásilo: Miestne úrady si môžu zakúpiť vybavenie na elektronický boj, na ochranu pred raketami a dronmi. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Jurij Ignat povedal, že miestne komunity si môžu kúpiť vybavenie na elektronický boj od civilných... Čítať ďalej
15 | 01 | 2024 | Milan Laca

... a je nespokojný!

Zelenskyj tiež vyjadril nespokojnosť so západnými sankciami, keďže neblokujú ani ruskú výrobu rakiet. "Samozrejme, som vďačný za každý balík sankcií.  Je zjavnou slabosťou Západu, že ruský jadrový priemysel stále nie je pod globálnymi sankciami, hoci Putin je jediným teroristom na svete, ktorý si vzal jadrovú zbraň za rukojemníka. Toto by malo byť silné rozhodnutie v tomto roku, keď zmrazené ruské aktíva, suverénne a oligarchické, budú smerovať na obranu pred ruskou vojnou a na obnovu Ukrajiny. Putin nadovšetko miluje peniaze. Čím viac miliárd on a jeho oligarchovia, priatelia a spolupracovníci stratia, tým viac bude ľutovať, že túto vojnu začal“, vyhlásil Zelenskyj.

Ide o všetko!

"Tento rok by sa mal stať rozhodujúcim. Môže sa zmrazenie vojny na Ukrajine stať jej koncom? Nechcem prijať pravdu, že akýkoľvek zmrazený konflikt sa skôr či neskôr opäť rozhorí. Pripomínam, že po roku 2014 došlo k pokusom o zmrazenie vojny na Donbase. Existovali veľmi vplyvní garanti tohto procesu – vtedajšia kancelárka Nemecka, vtedajší prezidenti Francúzska. Ale Putin je dravec, ktorý sa neuspokojí s mrazenými výrobkami“, tvrdí Zelenskyj.

... a zas - DAJTE!

Zelenskyj zdôraznil, že akékoľvek zníženie podpory by predĺžilo vojnu o roky. "Musíme dať príležitosť odpovedať na najdôležitejšiu otázku - vojna sa skončí spravodlivým a stabilným mierom. A chcem, aby ste sa stali súčasťou tohto mieru,  počnúc týmto momentom, aby ste ho priblížili. A my vás potrebujeme na Ukrajine - stavať, rekonštruovať, obnovovať život. Každý z vás môže byť spolu s Ukrajinou ešte úspešnejší,“ povedal Zelenskyj.

Nemecko sa pripravuje na vojnu s Ruskom. Poliaci sa pripájajú
Nemecké ministerstvo obrany vysvetlilo správy o „tajnom pláne“ na vojnu medzi NATO a Ruskom. Ministerstvo tiež označilo „tajný plán“ za súčasť vojenských záležitostí Chystajú sa na vojnu? Nemecké ministerstvo obrany vyhlásilo, že zvažovanie aj... Čítať ďalej
16 | 01 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik