MIMORIADNE! AUTO ZRAZILO DETI priamo na priechode pre chodcov
16 | 01 | 2024 I Gabriela Fedičová

Prvé INFO z miesta HROZIVEJ nehody priniesol portál dnes24.sk. Auto malo na priechode pre chodcov zraziť deti. Na mieste zasahujú hasiči aj záchranári!

Deti sú podľa portálu dnes24.sk zranené.

Dnes ráno, krátko pred 7:30 hodinou došlo k dopravnej nehode v Žiari nad Hronom, na ul. M. Chrásteka.

O dopravnej nehode informovalo Operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici.

"Na mieste udalosti, kde malo byť podľa slov hasičov zrazené dieťa priamo na priechode pre chodcov zasahuje jedno vozidlo a štyria príslušníci HaZZ. Ako dodali, zranené osoby sú v ošetrovaní posádky záchrannej zdravotnej služby," píše dnes24.sk.

Dievčatá previezli do nemocnice

V nemocnici s predpokladanou dobou liečenia do desiatich dní skončili po utorkovej rannej zrážke s automobilom na Ulici M. Chrásteka v Žiari nad Hronom dve dievčatá vo veku sedem a 13 rokov. Informovala o tom banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Ako priblížila, dievčatá na ceste do školy prechádzali po riadne vyznačenom priechode pre chodcov, pričom došlo k ich zrážke s osobným autom. "Podľa predbežných zistení z miesta nehody vodič osobného auta nedobrzdil a prednou časťou vozidla narazil do prechádzajúcich maloletých chodkýň," uviedla Kováčiková.

Dievčatá previezli do nemocnice, podľa predbežného vyjadrenia lekárov utrpeli zranenia s predpokladanou dobou liečby do desiatich dní.

"Alkohol u vodiča zistený nebol. Okolnosti nehody, ako aj jej presná príčina či miera zavinenia sú v štádiu objasňovania," dodala policajná hovorkyňa

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik