Europoslankyňa Ďuriš Nicholson ok.dáva kolegyňu Moniku Beňovú
16 | 01 | 2024 I Gabriela Fedičová

Klamári sú aj v Európskom parlamente, tvrdí europoslankyňa Lucia Ď. Nicholson, ktorá celý jeden status venovala svojej kolegyni z EP Monike Beňovej. Voľby do EP sa blížia. Kým Monika Beňová má šancu opäť mandát získať, s Luciou Ďuriš Nicholson to absolútne ružovo nevyzerá. Prečo vlastne Ďuriš Nicholson okydáva svoju kolegyňu? 

"M. Beňová sedí v Európskom parlamente 20 rokov. Dnes slovenských europoslancov nazýva protislovenskými a EP volá inkvizíciou kvôli rezolúcii k dianiu na Slovensku pod vládou Smeru. Neviem, akou spomienkovou tmou odrazu trpí pani Beňová. EP prijíma stovky rezolúcií a niektoré z nich iniciovala sama MB," píše na sociálnej sieti Lucia Ďuriš Nicholson a vymenúva štyri body.

Prvý bod: "V roku 2020 bola MB (Monika Beňová - pozn.redakcie) jednou z predkladateliek uznesenia proti Poľsku kvôli obmedzovaniu potratov. Rezolúciu navrhla napriek tomu, že rozhodnutie poľského súdu ešte nebolo právoplatné. Do uznesenia zahrnula aj výzvy na poľskú vládu, ktoré sú výlučnou kompetenciou členských štátov - napríklad sexuálnu výchovu. Dnes z rovnakých dôvodov spochybňuje rezolúciu EP k dianiu na Slovensku a útočí na parlament aj na europoslancov."

Druhý bod: MB tvrdí, že Európska komisia nevstupuje do procesu prijímania legislatívy na úrovni členských štátov. Po 20 rokoch v EP pani Beňová musí vedieť, že EK vydáva každoročnú správu o stave právneho štátu v EÚ a pravidelne sa stretáva s predstaviteľmi členských štátov.

Tretí bod: EK v minulosti požiadala Súdny dvor o predbežné pozastavenie platnosti problematického zákona v Poľsku (dôchodkový vek poľských sudcov v roku 2018), aj na Slovensku. V 2019 požiadala o predbežné opatrenie na pozastavenie Dankovho zákona o osobitnom odvode obchodných reťazcov.

Štvrtý bod: Stretnutie so slovenskou vládou vzbudilo u EK obavy o vývoj na Slovensku, ktoré v decembri spísali do oficiálneho listu vláde SR. Podľa nich plánované zmeny vlády R. Fica zvyšujú riziko rastu korupcie na Slovensku a to ohrozuje finančné zdroje EÚ. Nejde teda o reakciu EK na „hysterických a zákerných slovenských europoslancov“, ale na stretnutie s predstaviteľmi slovenskej vlády a ich zákerným plánom znásilniť trestnú legislatívu, aby zachránili vlastných skorumpovaných ľudí.

Monika Beňová, ako tvrdí Lucia Ďuriš Nicholson je jednou z najdlhšie slúžiacich europoslancov v EP. "Pre to, aby získala ďalší mandát je schopná okydávať inštitúciu, ktorá ju dvadsať rokov živí a klamať a zavádzať voličov, ktorí ju do EP dostali. Darmo, charakter nie je obočie. Nemáš, nenakreslíš," končí svoj status Lucia Ďuriš Nicholson slovami, ktorých autorom je profil Darks od Žika a pôvodne je: Rozum nie je obočie. Nemáš, nenakreslíš.

TOTO SI POZRITE! Krescanko Dibáková ONEMELA pri Robertovi Kaliňákovi
Dosť bolo lží je názov videa, ktoré zverejnila strana SMER SD. Robert Kaliňák, minister obrany dostal moderátorku TV JOJ Janu Krescanko Dibákovú do poriadne nepríjemnej situácie. Až tak nepríjemnej, že onemela. "Lipšic s bývalou vládou tri a pol... Čítať ďalej
16 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik