Dúhový Púchovský ku krokom Šimkovičovej: DÚFAM, ŽE TOTO ZLO ODÍDE!
17 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Stránka HOAXY a PODVODY Polície SR síce skončila svoju činnosť, ale jej bývalý administrátor Dávid Puchovský si ďalej hudie svoje. Až teraz, keď uverejňuje svoj súkromný denníček, si mnohí uvedomili, kto to vlasne, vraj nestranne a objektívne, spravoval oficiálnu stránku slovenskej polície. Poručík jasne ukazuje, za koho jeho srdce bije... 

Dávid Púchovský pokračuje v uverejňovaniu svojich pamätí s presahom do kritiky všetkého, čo priniesla nová vládna garnitúra. Tentokrát sa "obul“ do ministerstva kultúry. Inak tomu nie je ani v jeho najnovšom príspevku na Facebooku. Pán poručík popri policajných hoaxoch a proruskej propagande rozumie všetkému – kultúru nevynímajúc.

Ministerku Šimkovičovú vo svojom statuse dehonestuje len preto, lebo si dovolila siahnuť na peniaze dúhovým organizáciám. A to sa vo svete pána poručíka neodpúšťa. Nepáči sa mu, že rezort kultúry stopol príspevky pre organizácie, ktoré podporoval niekoľko rokov. Podľa neho tým ubližuje hlavne mladým ľuďom, dokonca sa obáva násilia voči LGBT ľuďom. Podľa Šimkovičovej však na to, aby bol projekt zmysluplný, nestačí dúhová nálepka. Na príspevok Davida Púchovského reagovala aj stránka Nie progresívne, ktorá hovorí o diskriminácii.

Nostalgia na úvod nesmie chýbať

„Keď som začínal v štátnej správe, tak som mal prirodzený rešpekt voči nadriadeným, nemyslím len mojich, ale celkovo na vnútre či v polícii. Predsa musia niečo vedieť, keď sú riaditelia…, hovoril som si v hlave,“ spomína Púchovský. Neskôr, keď sa dostal do zákulisia prišlo precitnutie, stretol tam aj ľudí, ktorým by nezveril ani len nákup do domácnosti.

Sociálne sieti sa stali denníčkom pre Púchovského! Aby ste vedeli: Pán poručík nie je hocikto!
Bývalý admin policajnej stránky Hoaxy a podvody bojujúcej proti ruskej propagande si na Facebooku naďalej buduje povesť neúnavného bojovníka proti hoaxom. Na sociálnej sieti si vedie stránku, kde pridáva takmer na dennej fáze svoje aktivity. Pri... Čítať ďalej
12 | 01 | 2024 | Eka Balaškvoá

Šimkovičová je zlý človek

„Takouto osobou je aj pani ministerka Šimkovičová. Najnovšie sa rozhodla stopnúť podporu LGBTI+ kultúrnym podujatiam. Dôvod? Je to zlý človek, nič viac za tým netreba hľadať.  Zastavenie pomoci tak zastihne aj niekoľko dlhoročných, etablovaných a zaujímavých projektov. Dostanú stopku len preto, že za nimi stoja ľudia s inou sexuálnou orientáciou,“ myslí si Púchovský.

Reči, ako senior

„My, starší, môžeme mávnuť rukou a povedať si, že toto zlo odíde skôr či neskôr do zabudnutia s historickou hanbou… No najviac ľúto mi je mladých, ktorým táto persóna vysiela odkaz plný nenávisti a segregácie. Ak napokon niektoré podujatia skrachujú, budú to len a len mladí ľudia, ktorým bude ublížené najviac. Lebo podujatia tejto kategórie nie sú len o premietaní filmov, ale aj o budovaní vlastného sebavedomia, realizácie nadaní, utužovaní komunity a mnoho iného, o čom zlo nemá poňatia,“ sťažuje si pán poručík.

Prekvapenie: Diana Santusová SKONČILA na policajnej inšpekcii
Po tom, ako sa začiatkom novembra Diana Santusová ujala novej pozície na policajnej inšpekcii, prichádza správa o jej konci na poste, z ktorého odišla na vlastnú žiadosť. Čaká ju však nová výzva, s ktorou sa bude musieť popasovať – už od 15-teho... Čítať ďalej
16 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

A zase dezinformácie

„A netuší ani len to, prečo je boj proti dezinformáciám dôležitý, keďže financie pre projekty tejto kategórie boli presunuté inam. Hranica medzi hoaxom a násilím je veľmi tenká. Týka sa to nielen LGBTI+ komunity, keď viera vo falošné správy zmenila mladého žiaka v prvého slovenského teroristu,“ vyčíta Púchovský.

Dúhová nálepka nestačí

Martina Šimkovičová si je vedomá toho, že presunom peňazí z dúhových projektov otvára Pandorinu skrinku. Nemyslí si však, že práca jej predchodkýň rezort kultúry niekam posunula

„Alebo naozaj stačí, že si osvojíte LGBT agendu, pošlete 12-tisíc eur na Dúhový PRIDE, a ste z pohľadu liberálnych médií kultúrnou osobnosťou roka, ak nie aj najlepšou ministerkou kultúry v histórii? Tak, ako je dnes vnímaná pani Hroncová. A ja sa pýtam, naozaj sa tým dajú považovať všetky problémy v slovenskej kultúre za vyriešené?,“ uvažuje ministerka.

„Chcem, aby za mnou boli reálne výsledky pre slovenskú kultúru. Tak, aby sme slovenskej kultúre vrátili honor, ktorý si zaslúži, a boli sme na ňu právom hrdí,“ dodáva.

Podľa Šimkovičovej je lepšie investovať do pamiatok ako do rôznych dúhových pochodov a queer festivalov alebo do boja proti dezinformáciám. Dôkazom je napríklad historická budova Slovenského národného divadla, ktorá je v havarijnom stave.

O zvrátenej chuti za 300 tisíc hovorí ministerka Martina Šimkovičová
Ministerka kultúry Martina Šimkovičová od svojho nástupu do funkcie avizovala mnoho zmien, a preto takmer neustále čelí kritike zo strany opozície. Stúpila totiž na otlak tým, ktorí kultúru využívali na svoje účely a zvrátenú propagandu. ... Čítať ďalej
13 | 01 | 2024 | Mária Sliacka

Čo slovo to perla

Ponosy poručíka Púchovského si všimla aj stránka Nie progresívne. Tá v jeho statuse poukazuje na diskrimináciu. Tomuto postrehu sa však asistent poslanca Spišiaka určite nepoteší.

„Podľa neho je Martina Šimkovičová zlá, pretože zastavila peniaze LGBTI? Tak keď rovnakú sumu budú dostávať bežné rodiny, ako dostavali práve títo, tak až potom sa môže ozývať, inak nech je ticho, lebo inak je to diskriminácia. Peniaze treba používať na zmysluplné veci a nie na šírenie niekoho agendy,“konštatuje stránka Nie progresívne.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik