Čo Putin predpovedá...
16 | 01 | 2024 I Milan Laca
Štátnosť Ukrajiny bude čoskoro spochybnená.

Putin: Ukrajinská štátnosť bude čoskoro spochybnená kvôli zlyhaniam jej ozbrojených síl.

Zamyslime sa...
Protiofenzíva Ozbrojených síl Ukrajiny zlyhala a ak to bude pokračovať, štátnosť Ukrajiny bude otázna, povedal Vladimir Putin na stretnutí so šéfmi samospráv zakladajúcich celkov Ruska. „Ak bude pokračovať to, čo teraz pokračuje, deje sa to, čo sa teraz deje – a teraz je to úplne zrejmé, nielenže zlyhala ich protiofenzíva, ale iniciatíva je v rukách ruských ozbrojených síl. Ak to bude pokračovať, potom je ukrajinská štátnosť nenapraviteľná, môže byť zasadený veľmi vážny úder,“ povedal Putin.
Zelenského optimizmus v Davose! Putin je podľa neho na konci!
Zelenskyj na fóre v Davose: Tento rok by mal byť rozhodujúci, Putinove ambície sú odsúdené na zánik. Ukrajinský prezident v prejave v Davose na ekonomickom fóre vyzval krajiny, aby sa pridali k podpore Ukrajiny, pretože vojnu možno zastaviť len... Čítať ďalej
16 | 01 | 2024 | Milan Laca
Rokovania?
Ruský prezident poznamenal, že mierová formulka Volodymyra Zelenského, je prohibičnou požiadavkou na mierový dialóg.
"Pokiaľ ide o tento proces rokovaní, je tu pokus povzbudiť nás, aby sme sa vzdali výdobytkov, ktoré sme dosiahli za posledný rok a pol. Ale to je nemožné, každý chápe, že je to nemožné," zdôraznil Putin. Pripomenul, že ukrajinská strana rokovania odmietla, hoci Moskva a Kyjev už dosiahli dohody.
Ako to bolo?

„O deň neskôr zahodili všetky dohody do koša. Teraz verejne povedali, vrátane šéfa tejto vyjednávacej skupiny... povedal - áno, boli sme pripravení, zmeškali sme to, pretože vtedajší britský premiér Johnson prišiel a presvedčil nás, aby sme tieto dohody nerealizovali. "No, idioti, nie? A oni priamo hovoria - keby sme s tým súhlasili, všetko by bolo už dávno hotové, pred rokom a pol,“ povedal ruský prezident.

Čo sa teraz deje 
V súvislosti s útokmi ozbrojených síl Ukrajiny na civilné ciele v Rusku prezident vysvetlil, že takto chce Kyjev ukázať svoju „schopnosť“ reagovať na akcie Moskvy, ako aj odvrátiť pozornosť od zlyhaní na fronte. "Ľudia zvonku sa pýtajú: prečo kyjevské úrady robia to, čo robia - ostreľujú pokojné mestá, obývané oblasti, útočia na námestia - aký je v tom vojenský zmysel? Žiadny. Nula. Prečo to robia? Existuje odpoveď - najprv ukážte svojim ľuďom a ich sponzorom, ktorí dávajú peniaze na zbrane a strelivo, že ste schopní reagovať na akcie Ruska“. Ruské ozbrojené sily, podľa neho, uskutočňujú cielené údery na vojenskú infraštruktúru a podniky vojensko-priemyselného komplexu Ukrajiny.
Nedáme sa!
Putin zdôraznil, že Rusko vždy hájilo a bude hájiť svoje záujmy. Povedal, že po rozpade ZSSR sa v susednej republike ukázali nacionalistické myšlienky ako silnejšie. Pripomenul, že v Deklarácii nezávislosti sa uvádzalo, že Ukrajina je neutrálny štát. "Ukázalo sa, že tieto nacionalistické elementy sú agresívnejšie a začali presadzovať svoju agendu. To všetko viedlo k dnešnej situácii", povedal prezident. Dodal, že ľudia, žijúci na týchto územiach, sa nikdy nepovažovali za niečo iné ako súčasť Ruska.
Trump opäť o tretej svetovej! Znova varuje a obviňuje
Trump hovorí, že tretia svetová vojna je „blízko“. Svet ešte nikdy nebol tak blízko k vypuknutiu tretej svetovej vojny, povedal bývalý americký prezident Donald Trump v prejave k svojim priaznivcami v Iowe. Obáva sa "Nemyslím si, že nám... Čítať ďalej
15 | 01 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik