Začal sa súdny proces v prípade schvaľovania útoku na Zámockej ulici
15 | 01 | 2024 I Diana Zaťková/TASR

Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku sa v pondelok začal súdny proces v prípade verejného schvaľovania útoku na Zámockej ulici v Bratislave. Obžalobe podanej pre trestný čin niektorých foriem účasti na terorizme čelí Jozef B. Súd neprijal jeho vyhlásenie o vine pre pochybnosti o právnej kvalifikácii skutku.

Obžalovaný na hlavnom pojednávaní odmietol vypovedať. Čítala sa jeho skoršia výpoveď z prípravného konania. "Ľutujem toho nebohého strelca, že nevystrieľal celý bar," uviedol Jozef B. na sociálnej sieti po útoku na Zámockej ulici.

"Mám stále pochybnosti o tom, či právna kvalifikácia, ktorá je uvedená v obžalobe, je správna," priblížila samosudkyňa Renáta Greif Radovčičová. Vykoná sa preto dokazovanie. Súd však bude podľa sudkyne brať do úvahy skutočnosť, že Jozef B. priznal svoju vinu.

Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová prišla položiť kyticu a zapáliť sviečku na miesto činu po streľbe na Zámockej ulici, vpravo jej partner Juraj Rizman v Bratislave 13. októbra 2022. FOTO TASR - Jaroslav Novák

V centre Bratislavy na Zámockej ulici došlo 12. októbra 2022 pred podnikom, ktorý navštevuje najmä LGBTI+ komunita, k streľbe. Na mieste zomreli dvaja muži. Zranená bola jedna žena. Páchateľ z miesta činu ušiel. Polícia ho našla na druhý deň ráno mŕtveho, mal spáchať samovraždu.

ŠOKUJÚCE zistenie: Vrah zo Zámockej nemal v hľadáčiku primárne dúhovú menšinu. Nenávidel všetkých! Na muške mal aj FICA
Akosi to nesedí s nenávisťou výlučne k LGBTI+ komunite! Vypovedať na NAKA o streľbe na Zámockej totiž bol aj šéf Smeru Robert Fico. Ak primárnymi cieľmi stredoškoláka boli politici naprieč celým politickým spektrom, počnúc Hegerom a končiac... Čítať ďalej
20 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik