O kauzách Ivana Korčoka hovorí Andrej Danko (VIDEO)
16 | 01 | 2024 I Dušan Janek

„Slovenská národná strana nikdy nepodporí ľudí ako Korčok,“ vyjadril sa Andrej Danko. Predseda národniarov nesúhlasí s tým, aby sa na vysokú pozíciu dostali ľudia, ktorí boli súčinní pri bombardovaní Juhoslávie.

Vo svojom statuse sa vyjadril Danko, že Korčok zneužíva dôveru ľudí. „Protesty, na ktoré chodia nepochopiteľne aj deti s transparentmi, sa otáčajú v prospech Korčoka, slúžia len na jeho kampaň,“ uviedol Andrej Danko.

Korčok je bezcharakterný politik, ktorý pracoval aj pre koaličnú vládu, ktorú viedli v minulosti strany ako Smer – SD, Hlas či SNS. Kariérny politik formátu Korčok sa správal voči ich koalícii nefér. „Bez Fica a Danka by Korčok nebol veľvyslanec v Spojených štátoch amerických,“ podotkol Andrej Danko. Ivan Korčok bol politický nominant. Fungoval ako tajomník počas doby, keď Miroslav Lajčák bol jedným z predsedajúcich v Organizácii spojených národov. Vtedy urobil Ivan Korčok Slovensku veľkú hanbu s agentúrou EVKA, známou tým, že ju preslávila kauza pochybných zákaziek na ministerstve zahraničných vecí.

Korčok po svojom faux pas prebehol na druhú stranu.

Táto kauza prekazila Korčokovi v koalícii SMER, HLAS, SNS šancu, tak musel Korčok zakotviť u Sulíkovcov. „Z hľadiska jeho pozadia nechceme, aby tu bol prezident typu Čaputová alebo český prezident Pavel. My chceme SLOVENSKÉHO prezidenta,“ zdôraznil Danko. Andrej Danko však má stále obavy aj o kvalite Petra Pellegriniho, ktorého nedefinuje striktne ako sociálne-demokratického politika, ale tvrdí, že jeho tendencie môžu byť až liberálneho charakteru a nie je si istý, či nebude v budúcnosti „strečkovať,“ ako to kedysi urobil prezident Michal Kováč.

Štátny tajomník prehovoril o tom, o čo v skutočnosti na protestoch ide!
"ĽUDIA VERIA, ŽE NA NÁMESTIA CHODIA BRÁNIŤ PRÁVNY ŠTÁT, NO V SKUTOČNOSTI CHODIA NA PREDVOLEBNÉ MÍTINGY PROGRESÍVNEHO KANDIDÁTA NA PREZIDENTA," píše na sociálnej sieti štátny tajomník ministerstva obrany Igor Melicher (SMER - SD). Opozičné protesty... Čítať ďalej
12 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik